Tesla: «Ανάκληση» 1,1 εκατομμυρίων οχημάτων στις ΗΠΑ

Η Tesla προχώρησε σε «ανάκληση» 1,1 εκατομμύριων οχημάτων στις ΗΠΑ, λόγω προβλήματος στο λογισμικό ασφαλείας των παραθύρων τους.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με το σύστημα αυτόματης αναστροφής των παραθύρων, το οποίο παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Συγκεκριμένα, υπάρχει πιθανότητα για λανθασμένη αντίδραση του συστήματος μετά την ανίχνευση εμποδίου και πρόκλησης τραυματισμού. Μάλιστα, η «ανάκληση» λόγω αυτής της δυσλειτουργίας αφορά περίπου 1,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός Τesla;

Η over the air ενημέρωση της Tesla

Μετά την ανακάλυψη της δυσλειτουργίας, η Tesla ενημέρωσε την αρμόδια αμερικάνικη υπηρεσία (NHTSA) για την πραγματοποίηση μιας over the air ενημέρωσης για το λογισμικό. Η συγκεκριμένη λοιπόν ενημέρωση, αφορά τα ακόλουθα μοντέλα:

  • Model 3 (2017-2022)
  • Model Y (2020-2021)
  • Model S (2021-2022)
  • Model X (2021-2022)

H αμερικανική φίρμα εντόπισε τη δυσλειτουργία του συστήματος κατά τη διάρκεια δοκιμών τον Αύγουστο. Για την ακρίβεια, οι αρμόδιοι παρατήρησαν μεγαλύτερες διακυμάνσεις από τις αναμενόμενες, σε ότι αφορά τον εντοπισμό του εμποδίου από το σύστημα.

Μάλιστα, τα οχήματα τα οποία ήταν έτοιμα για παράδοση ή ήταν σε διαδικασία παραγωγής, έλαβαν την ενημέρωση από τις 13 Σεπτεμβρίου. Τέλος, όσα οχήματα κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους, θα λάβουν την ενημέρωση στις 13 Νοεμβρίου.

Τesla: Άνοιξε επίσημα ο σταθμός ταχυφορτιστών στην Αταλάντη!

Η θέση της NHTSA

Η αμερικάνικη υπηρεσία ασφαλείας ανέφερε ότι τα οχήματα της Tesla δεν πληρούν τις απαιτήσεις ενός ομοσπονδιακού προτύπου ασφάλειας στα ηλεκτρικά παράθυρα. Επιπλέον, κατά την ίδια, ένα τέτοιο παράθυρο μπορεί να ασκήσει υπερβολική δύναμη στον οδηγό ή σε ένα επιβάτη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

abb_img