Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός Tesla;

Για την Tesla η κατασκευή κάθε μοντέλου της κοστίζει 36.000 ευρώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων της εταιρείας.

Στην Ελλάδα τα Tesla Model 3 και Model X Plaid είναι διαθέσιμα με 52.990 ευρώ και 146.900 ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο, το κόστος του κάθε μοντέλου για την αμερικανική φίρμα είναι πολύ μικρότερο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Martin Viecha, επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων της Tesla, η κατασκευή κάθε μοντέλου κοστίζει 36.000 ευρώ. Μάλιστα, την πληροφορία αποκάλυψε σε συνέδριο της Goldman Sachs και η τιμή αφορά τα τελευταία τρίμηνα.

Τesla Model Y: Πέντε αστέρια στο EuroNCAP!

Μειωμένο το κόστος κατασκευής σε σχέση με το 2017

Το κόστος κατασκευής των μοντέλων της Tesla το 2017 άγγιζε τα 84.000 ευρώ. Όμως, η μεγάλη διαφορά στην τιμή δεν προκύπτει από εξοικονομήσεις στην μπαταρία των μοντέλων. Η εταιρεία δηλαδή, έκανε την κατασκευή των οχημάτων ευκολότερη με τη νέα σχεδίαση των εργοστασίων και τον καλύτερο σχεδιασμό του οχήματος.

Ουσιαστικά, η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί τεράστιες μηχανές χύτευσης, οι οποίες κάνουν τη συναρμολόγηση λιγότερο περίπλοκη. Η συγκεκριμένη πρακτική επομένως, μειώνει το κόστος και ταυτόχρονα βελτιώνει την απόδοση.

Μήνυση στην Τesla λόγω… ακούσιου φρεναρίσματος!

Τα πλάνα της Tesla

Τα πιο αποδοτικά εργοστάσια της Tesla είναι αυτά του Βερολίνου και της Σανγκάης, ενώ εκείνο του Fremont δεν είναι ιδανικό για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι, η εταιρεία επιθυμεί στα δύο πρώτα εργοστάσια, καθώς και σε αυτό του Τέξας, την περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής. Τέλος, ακόμη μεγαλύτερο θα είναι το οικονομικό όφελος, όταν γίνει εφικτή η μαζική κατασκευή των μπαταριών 4680.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!