Το CT-1 είναι το… πτυσσόμενο αυτοκίνητο που θα λατρέψετε!

Το πτυσσόμενο αυτοκίνητο CT-1 θα παρουσιαστεί από τη City Transformer τον Οκτώβριο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ακούστε το άρθρο

Τον Οκτώβριο η ισραηλινή startup CityTransformer θα παρουσιάσει το πτυσσόμενο αυτοκίνητο CT-1. Το συγκεκριμένο όχημα αποτελεί ιδανική λύση μετακίνησης σε πόλεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πάρκινγκ. Ουσιαστικά, το σύστημα των τροχών του διευκολύνει το παρκάρισμα, αλλά και τη διέλευση από στενά σημεία.

Η παρουσίαση του νέου Microcar θα λάβει χώρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισίου μεταξύ 17 και 23 Οκτωβρίου.

Sin Cars: Ηλεκτροκίνητα οχήματα από τη Βουλγαρία!

Το πτυσσόμενο αυτοκίνητο CT-1 έχει και έξυπνους τροχούς

Το CT-1 ζυγίζει 590 κιλά και το πλάτος του φτάνει τα 1,4 μέτρα. Ωστόσο, το πλάτος αγγίζει το 1 μόλις μέτρο, όταν ο οδηγός «μαζέψει» τους τροχούς. Μάλιστα, είναι δυνατή η οδήγηση του οχήματος ακόμα και με το μικρότερο πλάτος αλλά με μειωμένη ταχύτητα.

Το Microcar ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-50 χλμ./ώρα μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 90 χλμ./ώρα στη «φαρδιά» έκδοση και τα 45 χλμ./ώρα στην πτυσσόμενη.

Ακόμη, η μπαταρία του προσφέρει μέγιστη αυτονομία 180 χιλιομέτρων και για την επαναφόρτιση της από 10% έως 80% αρκούν 30 λεπτά. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα της μετατροπής του πίσω καθίσματος σε χώρο αποσκευών.

Το Ecocar City γίνεται περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας

Να σημειωθεί ότι η παραγωγή του CT-1 θα ξεκινήσει το 2024. Μάλιστα, την ίδια χρονιά θα λάβει χώρα και το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη. Η τιμή του μικρού οχήματος είναι στα 16.000 ευρώ. Ωστόσο, 12.500 ευρώ είναι αρκετά για προπαραγγελία.

abb_img