Ξεκινά η παραγωγή του Nissan Townstar

Ξεκίνησε η ευρωπαϊκή παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Nissan Townstar, το οποίο αναμένεται να δούμε και στην ελληνική αγορά.

Ακούστε το άρθρο

Το νέο Townstar αποτελεί την πρόταση της Nissan για ένα ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα (e-LCV). Ουσιαστικά, η ιαπωνική φίρμα με το νέο της μοντέλο θέτει στο επίκεντρο τον επαγγελματία υπό το πρίσμα της αξιοπιστίας και της βιωσιμότητας. Μάλιστα, το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C της Nissan και «πάτησε» στο επιτυχημένο e-NV200.

Το Nissan Leaf στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Πώς είναι το ηλεκτρικό Nissan Townstar;

Το Nissan Townstar διαθέτει βελτιστοποιημένο σύστημα κίνησης με έξυπνη διαχείριση ενέργειας για την ψύξη της μπαταρίας. Μάλιστα, το εν λόγω σύστημα αποδίδει 122 ίππους και 245 Nm ροπής.

Επιπλέον, το μοντέλο κυκλοφορεί με μία μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh, της οποίας η φόρτιση (DC) από το 15% έως το 80% διαρκεί μόλις 37 λεπτά. Ακόμη, λόγω της αεροδυναμικής του εμφάνισης και της απόδοσης που αυτή δημιουργεί, η αυτονομία του Townstar αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα.

Έρχεται στην Ελλάδα το νέο Nissan X-Trail

Παράλληλα, το εσωτερικό του Nissan Townstar στοχεύει στην εργονομία αλλά και την ικανοποίηση των επιβατών. Διαθέτει, μάλιστα, 20 τεχνολογικά χαρακτηριστικά, έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και το Intelligent Around View Monitor (AVM) της Nissan.

Το AVM σε συνδυασμό με το σύστημα ProPILOT Assist, παρέχει στον οδηγό πρόσθετη υποστήριξη. Επιπλέον, το μοντέλο κυκλοφορεί με θερμαινόμενο τιμόνι, παρμπρίζ και καθίσματα, ενώ μία αντλία θερμότητας βελτιώνει την απόδοση και την άνεση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Nissan: Χρηματοδότηση για νέα ηλεκτρικά οχήματα

Ξεκινά η παραγωγή του Nissan Townstar

Ασφαλής οδηγική εμπειρία και μεγάλο ωφέλιμο φορτίο

Το Nissan Townstar προσφέρει ξέγνοιαστη εμπειρία οδήγησης χάρη στα ακόλουθα συστήματα:

  • Side Wind Assist
  • Trailer Sway Assist
  • Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης
  • Ανίχνευση και Υποβοήθηση Πεζών και Ποδηλάτων
  • Hands Free στάθμευση
  • Cruise Control

Παράλληλα, ανάλογα με τη διαμόρφωση του μοντέλου το ωφέλιμο φορτίο ξεκινάει από τα 600 κιλά και φτάνει τα 800 κιλά. Επιπλέον, διαθέτει ικανότητα ρυμούλκησης έως 1.500 κιλά και ο χώρος φόρτωσης αγγίζει τα 4,9 κυβικά μέτρα. Μάλιστα, μεταφέρει με άνεση 2 ευρωπαλέτες.

Το Nissan X-Trail επιστρέφει υβριδικό στην Ευρώπη!

Τέλος, η τιμή του Nissan Townstar ξεκινά από τα 31.990 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει την έκπτωση του Β’ κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», καθώς και του οφέλους απόσυρσης.

abb_img