Το Nissan X-Trail επιστρέφει υβριδικό στην Ευρώπη!

Το Nissan X-Trail επιστρέφει ανανεωμένο στην αγορά της Ευρώπης, εφοδιασμένο με το καινοτόμο υβριδικό σύστημα e-Power.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά την τέταρτη γενιά του Nissan X-Trail. Το εμβληματικό SUV κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους της Αμερικής και της Ιαπωνίας, εφοδιασμένο με νέες καινοτομίες για καλύτερη αποδοτικότητα και ομαλή λειτουργία.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C, την ίδια που έχει ως βάση και το Qashqai. Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτει και την ίδια τεχνολογία, υιοθετώντας το υβριδικό σύστημα Nissan e-Power.

Το Nissan Qashqai e-Power διαθέσιμο στην Ελλάδα

Με επιθετική εμφάνιση και φουλ τεχνολογία

Σχεδιαστικά, στο νέο X-Trail κυριαρχεί η μάσκα σχήματος V, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα να αλλάζουν την όψη του. Επιπλέον, αποκτά μια «σκληρότερη» εμφάνιση, την οποία τονίζουν οι λεπτομέρειες αλουμινίου.

Εσωτερικά, θα φέρει την πιο πρόσφατη τεχνολογία της μάρκας, με νέες οθόνες για το σύστημα πολυμέσων, αλλά και τον πίνακα οργάνων που θα είναι ψηφιακός. Επιπλέον, θα διαθέτει την πιο πρόσφατη εξέλιξη του συστήματος ασφάλειας ProPilot, με δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης και πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Τέλος, χάρη στη νέα πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και μία τρίτη σειρά καθισμάτων, μετατρέποντας το SUV σε επταθέσιο.

Η «χρυσή» Άννα Ντουντουνάκη οδηγεί ένα Nissan Qashqai!

Το Nissan XTrail με το σύστημα ePower

Το στοιχείο που εντυπωσιάζει περισσότερο από τα υπόλοιπα είναι το σύστημα e-Power. Το καινοτόμο υβριδικό σύστημα, το οποίο μας είναι γνωστό από το Nissan Qashqai.

Σύμφωνα με αυτό, ο θερμικός κινητήρας έχει τον ρόλο της γεννήτριας για τον ηλεκτρικό κινητήρα, αναλαμβάνοντας τη φόρτιση της μπαταρίας του. Έτσι, ο κινητήρας λειτουργεί συνεχώς με μέγιστη αποδοτικότητα και βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Nissan e-Power: Το σύστημα που… φορτίζει μόνο του!

Η έκδοση του SUV με το εν λόγω σύστημα θα είναι άμεσα διαθέσιμη. Σε αυτή, το e-Power συνδυάζει έναν 4κύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, με μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν 190 ίππους και 330 Nm ροπής. Τέλος, το Χ-Trail προφανώς θα έχει και τετρακίνητη έκδοση, χωρίς να γνωρίζουμε περαιτέρω πληροφορίες.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!