Η Tesla κατασκευάζει τη δική της γειτονιά

Η Tesla θα κατασκευάσει μία γειτονιά με κατοικίες, οι οποίες θα διαθέτουν σύστημα παραγωγής ηλιακής ενέργειας, καθώς και αποθήκευσης της.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla χτίζει μία γειτονιά με κατοικίες, οι οποίες θα διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο. Επιπλέον, η αμερικάνικη φίρμα θα εφοδιάσει τις κατοικίες με το απαραίτητο σύστημα για την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας.

Ουσιαστικά, η αμερικανική φίρμα προχωρά σε ένα project, στο οποίο θα λανσάρει 2 προϊόντα της, όχι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό. Τα προϊόντα Solar Roof και PowerWall καθιστούν την Tesla μία εταιρεία με αντικείμενο την ενέργεια.

Τesla: Μετακινήσεις εργαζομένων μεταξύ τμημάτων!

Η οροφή της Tesla

Η Solar Roof είναι μία σκεπή, την οποία αποτελούν φωτοβολταϊκά πάνελ. Τα συγκεκριμένα πάνελ προσφέρουν ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα, αντικαθιστώντας την κλασσική σκεπή. Παράλληλα, προσφέρουν το πλεονέκτημα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο.

Τesla: «Ανάκληση» 1,1 εκατομμυρίων οχημάτων στις ΗΠΑ

Η Tesla κατασκευάζει τη δική της γειτονιά

Πώς λειτουργεί το PowerWall;

Το PowerWall είναι μία σειρά μπαταριών, οι οποίες αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο. Μάλιστα, είναι δυνατή η σύνδεση τους με κάποιο σύστημα ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. Επιπλέον, ο κάτοχος του έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει ενέργεια σε ώρες χαμηλής ζήτησης και να την επιστρέφει σε ώρες αιχμής και υψηλής χρέωσης.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός Τesla;

Η γειτονιά του Easton Park

Η κατασκευή των συγκεκριμένων κατοικιών θα λάβει χώρα στην περιοχή του Easton Park στο Τέξας. Ουσιαστικά, εκεί μία εταιρεία κατασκευάζει 12.000 νέες κατοικίες, οι οποίες θα πάρουν μέρος στο project. Η Tesla δηλαδή, έχει συμφωνήσει με την κατασκευαστική εταιρεία, στην τοποθέτηση των 2 προϊόντων της ως πακέτο στις κατοικίες.

abb_img