Η Lamborghini στο εργοστάσιο της στη Μπολόνια δεν παράγει μόνο τα μοντέλα Huracan, Aventador και Urus. Στην περιοχή Sant’Agata Bolognese η ιταλική φίρμα παράγει και μέλι. Ωστόσο, η Lamborghini δεν διαθέτει το μέλι προς πώληση. Επομένως, είναι… ευκολότερο για κάποιον να αποκτήσει ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής της εταιρείας, παρά το μέλι της.
Η Lamborghini προστατεύει το οικοσύστημα!
430 κιλά μέλι από την Lamborghini
Στο Lamborghini Park θα συναντήσουμε το μελισσοκομείο, όπου λαμβάνει χώρα η παρασκευή του μελιού της εταιρείας. Με το συγκεκριμένο μελισσοκομείο η φίρμα συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής βιοπαρακολούθησης της περιοχής. Μάλιστα, 6 χρόνια μετά την κατασκευή του μελισσοκομείου, ο χώρος φιλοξενεί 13 κυψέλες και 600.000 μέλισσες, 120.000 από τις οποίες αναζητούν τροφή στην γύρω περιοχή.
Σε συνεργασία με το Audi Environmental Foundation τοποθέτησαν σε 2 κυψέλες κάμερες, ζυγαριές και μετρητές πληθυσμού. Έτσι, οι ερευνητές παρακολουθούν τη συμπεριφορά των μελισσών, αλλά και την ποσότητα του νέκταρ και της γύρης. Με αυτό τον τρόπο επιθυμούν την κατανόηση της επιρροής της κλιματικής αλλαγής στον πληθυσμό των μελισσών.
Τέλος, κάθε χρόνο οι μέλισσες της Lamborghini παράγουν 430 κιλά μέλι, το οποίο δωρίζει η εταιρεία στους εργαζόμενους τα Χριστούγεννα.
LMDh: Αυτό είναι το αγωνιστικό της Lamborghini!
Η περίπτωση της Rolls-Royce
Η Rolls-Royce διαθέτει ένα μελισσοκομείο με έξι αποικίες περίπου 300.000 μελισσών. Μάλιστα, αυτές οι μέλισσες δημιουργούν την… Rolls-Royce των μελιών. Ωστόσο, η ποσότητα μελιού που παράγει η εταιρεία κάθε χρόνο, είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με αυτή της Lamborghini.
Έτσι… θα είναι η διάδοχος της Lamborghini Aventador!
Εταιρική και κοινωνική ευθύνη
Με το πρόγραμμα περιβαλλοντικής βιοπαρακολούθησης η Lamborghini στοχεύει στη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος. Δεν αφορά δηλαδή, μόνο τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Αφορά την προστασία του οικοσυστήματος.
Το Lamborghini Park αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρείας, τόσο για τα προϊόντα όσο και για το εργοστάσιο Sant’Agata Bolognese.
Μάλιστα, το εν λόγω εργοστάσιο πέτυχε το 2015 πιστοποίηση ουδετερότητας σχετικά με το διοξείδιο του άνθρακα, την οποία διατήρησε και τα επόμενα χρόνια.