Το Tesla Semi Truck επιτέλους μπαίνει στην παραγωγή

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ενθουσιασμένος ότι το Tesla Semi Truck μπήκε στην παραγωγή, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Δεκέμβριο.

Ακούστε το άρθρο

Πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση του, το Tesla Semi Truck μπαίνει στην παραγωγή και βάζει πλώρη για τις πρώτες παραδόσεις του. Η νέα γενιά ηλεκτρικών φορτηγών της αμερικανικής μάρκας ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε -ποιος άλλος- ο Έλον Μασκ στον λογαριασμό του στο Twitter. O CEO της εταιρείας δήλωσε ότι η παραγωγή του Semi έχει ήδη αρχίσει. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν την 1η του Δεκέμβρη.

Η Manhart «αγριεύει» το Tesla Model 3!

Με αυτονομία έως 805 χιλιόμετρα

Το Semi θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αυτονομίας. Η πρώτη θα διαθέτει αυτονομία 492 χιλιομέτρων και η δεύτερη θα διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία 805 χιλιομέτρων, με μία φόρτιση. Να σημειώσουμε ότι στην αρχή τουλάχιστον, θα είναι διαθέσιμη μόνο η δεύτερη.

Επιπλέον, το Semi θα διαθέτει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες και θα έχει εξαιρετική επιτάχυνση, διανύοντας την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, χωρίς καρότσα.

Ωστόσο, όταν θα φέρει φορτίο, το οποίο θα ζυγίζει 36.290 κιλά θα διανύει το 0-100 χλμ./ώρα σε 20 δευτερόλεπτα, πράγμα πολύ λογικό. Επίσης, θα μπορεί να ανέβει εύκολα ανηφόρα με κλίση 5% έχοντας σταθερή ταχύτητα 105 χλμ./ώρα.

Η Tesla ξεπέρασε τους 10.000 ταχυφορτιστές στην Ευρώπη!

Το Tesla Semi Truck επιτέλους μπαίνει στην παραγωγή

Το Tesla Semi Truck άργησε… 3 χρόνια!

Η μάρκα παρουσίασε το Semi Truck τον Νοέμβριο του 2017, δηλώνοντας ότι η κυκλοφορία των μοντέλων θα άρχιζε το 2019.

Προφανώς, η έναρξη της παραγωγής παρουσίαζε καθυστερήσεις. Αρχικά, η ημερομηνία μετατέθηκε για μέσα στο 2020, ωστόσο η πανδημία της Covid-19 άλλαξε τα πλάνα και κάπως έτσι φτάσαμε στο 2022.

Το Tesla Cybertruck μπαίνει και στο νερό!

Η Pepsi θα είναι ο πρώτος πελάτης

Τα πρώτα μοντέλα που βγουν από την παραγωγή θα λάβει η εταιρεία αναψυκτικών Pepsi Co., η οποία μάλιστα έχει παραγγείλει 100 φορτηγά. Πιο συγκεκριμένα, η Tesla σχεδιάζει να της παραδώσει 15 από αυτά μέχρι το τέλος του έτους.

Από την πλευρά της η εταιρεία αναψυκτικών θέλει να μειώσει τα κόστη και τις εκπομπές καυσαερίων του στόλου των οχημάτων της. Υποστηρίζει ότι οι μεταφορές που πραγματοποιεί αντιστοιχούν στο 10% των εκπομπών άνθρακα που εκπέμπει.

Η Pepsi θα χρησιμοποιήσει τα φορτηγά της αμερικανικής μάρκας για τη διανομή των προϊόντων της από εργοστάσια σε κέντρα διανομής και σε πελάτες λιανικής. Τέλος, η Tesla λαμβάνει παραγγελίες για το Semi από τον Μάιο του 2022, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουν προκαταβολή 20.000 δολαρίων.

abb_img