Mobilize Duo και Bento: New kid(s) on the block

Η επανάσταση για την αστική μετακίνηση συνεχίζεται με τα Mobilize Duo και Bento, φυσικά με την υπογραφή της Renault.

Ακούστε το άρθρο

H Mobilize, η οποία ανήκει στον όμιλο της Renault, παρουσίασε τα Duo και Bento, 2 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα πόλης. Τα συγκεκριμένα microcars θα τα δούμε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Το Duo καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες κίνησης εντός πόλης, ενώ το δεύτερο δίνει λύση στον επαγγελματία για να κινηθεί με άνεση εντός αστικού κύκλου.

Προς το παρόν, βασικός αντίπαλος των Mobilize Duo και Bento είναι το επίσης γαλλικής προέλευσης, Citroën Ami. Το Ami είναι και αυτό ένα ηλεκτρικό όχημα μικροκινητικότητας το οποίο διαθέτει εξίσου επαγγελματική έκδοση, το Ami Cargo. Βέβαια, το Duo δεν θα πωλείται κανονικά αλλά μόνο μέσω μίας αποκλειστικής εφαρμογής ή με ενοικίαση μεγάλης περιόδου μέσω συνδρομητικής υπηρεσίας.

Mobilize Duo: Η μικρή «έκπληξη» της Renault!

Mobilize Duo και Bento: New kid(s) on the block

Με ιδιαίτερη εμφάνιση και πρακτικότητα το Mobilize Duo

Η σχεδίαση του Duo είναι συνέχεια της εξελιγμένης εκδοχής του Renault Twizy. Πρόκειται για ένα ενιαίο αμάξωμα το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες, έναν εμπρός και έναν πίσω.

Εξωτερικά διακρίνουμε τα LED στενά φωτιστικά σώματα και τους θόλους των τροχών, οι οποίοι προεξέχουν από το κουβούκλιο. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι το άνοιγμα το θυρών, το οποίο είναι προς τα επάνω. Έτσι, οι επιβάτες να μπορούν να εισέλθουν και να εξέλθουν από το όχημα, ακόμα και όταν το πλάτος της θέσης στάθμευσης είναι αρκετά μικρό.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του ηλεκτρικού μοντέλου της Mobilize είναι 2,43 μέτρα μήκος, 1,30 μέτρα πλάτος και 1,46 μέτρα ύψος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κατασκευαστή, τρία Duo σταθμεύουν κάθετα σε μία τυπική θέση στάθμευσης.

Αναμενόμενη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό του Duo. Είναι κάπως «παιχνιδιάρικη», αφού η έμπνευση για τη σχεδίαση της θυμίζει video games της δεκαετίας του ’80 και του ’90.

Το Renault Group παίζει εντός έδρας στην Έκθεση του Παρισιού!

Έως και 140 χιλιόμετρα η αυτονομία του

Το Duo είναι διαθέσιμο με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Βέβαια, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, μία με τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα και μία δεύτερη με τελική 80 χλμ./ώρα. Η πρώτη έκδοση, θα είναι διαθέσιμη και για νέους κάτω των 18 ετών (ανάλογα με τη χώρα). Η αυτονομία σύμφωνα με την εταιρεία, θα φτάνει στα 140 χιλιόμετρα.

Mobilize Duo και Bento: New kid(s) on the block

Η χαρά του επαγγελματία

Τέλος, τη λύση στους επαγγελματίες δίνει το Mobilize Bento. Με λίγα λόγια, έχουμε να κάνουμε με ένα Duo, στο οποίο στη θέση του δεύτερου επιβάτη, συναντάμε έναν έξτρα χώρο αποσκευών 700 λίτρων. Το άνοιγμα του χώρου αποσκευών γίνει μέσω δύο θυρών οι οποίες μπορούν να ανοίξουν έως και 140 μοίρες.

abb_img