Nissan Sunny Pick-Up με καρδιά από Leaf!

Αυτό το Nissan Sunny Pick-Up του 1987 εξηλεκτρίστηκε, καθώς κάτω από την παλιά... λαμαρίνα υπάρχει η καρδιά ενός Nissan Leaf.

Ακούστε το άρθρο

To 2021, η Ford παρουσίασε στο SEMA Show ένα τροποποιημένο Ford F-100, στο οποίο ξεχώρισαν πολλά από τα… ζωτικά όργανα της Mustang Mach-E GT. Αποτέλεσμα αυτής της μείξης, ήταν το Pick-Up του 1978 να αποδίδει πλέον, 480 ίππους

Μάλιστα, αυτόν το δρόμο ακολούθησε και φέτος και η Nissan. Η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει στο SEMA Show 2022, ένα εξηλεκτρισμένο Nissan Sunny Pick-Up του 1987. Όπως καταλαβαίνετε, δεν αφορά ένα νέο μοντέλο, αλλά ένα τροποποιημένο και μάλιστα όχι από την ίδια τη Nissan.

Την εν λόγω μετατροπή του ιαπωνικού επαγγελματικού οχήματος, ανέλαβε ένας βελτιωτής στη Νότια Καρολίνα, με την ονομασία Tommy Pike Customs (TPC).

Nissan και NEXT-E: Ηλεκτροκίνηση για όλους!

Nissan Sunny Pick-Up με καρδιά από Leaf!

Τι θα δούμε κάτω από το καπό του Sunny Pick-Up;

Ο παλιός ρυπογόνος κινητήρας βενζίνης του ιαπωνικού μοντέλου έδωσε τη θέση του σε έναν ηλεκτροκινητήρα από Nissan Leaf. Το σύστημα διαθέτει ένα πακέτο μπαταριών με χωρητικότητα 40 kWh και αποδίδει 147 ίππους και 320 Nm ροπής.

Μάλιστα, αυτή η επιλογή διπλασίασε την ιπποδύναμη και τριπλασίασε τη ροπή σε σχέση με τον παλιό βενζινοκινητήρα του Sunny Pick-Up.

Μία πράξη καλοσύνης από τη Nissan

Τι δήλωσε ο Tommy Pike της TPC;

«Αγοράσαμε το Sunny Truck γιατί είναι ένα τόσο ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας της Nissan, ειδικά όταν είδαμε ότι είναι δεξιοτίμονο. Πραγματοποιήσαμε τη μετατροπή του Sunny ηλεκτρικό και το ντύσαμε στα χρώματα του Brock Racing Enterprises. Πιστεύουμε ότι είναι ο τέλειος τρόπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην κληρονομιά και τη σύγχρονη καινοτομία της ιαπωνικής φίρμας».

Το Sunny Pick-Up με αγωνιστική περιβολή

Άκρως εντυπωσιακή η εξωτερική εικόνα του μοντέλου, το οποίο διαθέτει στοιχεία αγωνιστικού οχήματος. Μάλιστα, στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου διακρίνουμε αρκετά σημεία τα οποία είναι δανεισμένα από το Nissan Skyline της εποχής.

Επιπλέον, τα φωτιστικά σώματα είναι πλέον τεχνολογίας LED, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος. Εντυπωσιακές είναι και οι ζάντες 17 ιντσών της Rotiform, οι οποίες πατάνε πάνω σε ελαστικά 205/45/17 της Toyo.

Η Nissan αποχαιρετά τη Ρωσία!

Η εμπρός ανάρτηση είναι από Nissan 240 SX και διαθέτει αγωνιστικά αμορτισέρ και ελατήρια. Πίσω, ξεχωρίζει το σύστημα ανάρτησης του Leaf, με τα ενισχυμένα ελατήρια λόγω του βάρους των μπαταριών.  

Το Sunny Pick-Up της TPC θα παρουσιαστεί από 1-9 Νοεμβρίου στο SEMA Show στο Las Vegas. Μάλιστα η ιαπωνική φίρμα που θα το παρουσιάσει, έχει δώσει ονομασία στο συγκεκριμένο project αποκαλώντας το Nissan Sunny Leaf.

abb_img