Nissan Sakura: Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ιαπωνία

To Nissan Sakura κέρδισε το βραβείο του «Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022-2023», καθώς και του «Kei Car of the Year».

Ακούστε το άρθρο

Η Nissan ανακοίνωσε ότι στο αμιγώς ηλεκτρικό μίνι όχημά της Sakura, αποδόθηκε το βραβείο του «Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022-2023». Μάλιστα, είναι η έκτη φορά που η Nissan κερδίζει αυτό το βραβείο. Το Sakura ανακηρύχθηκε επίσης«Kei Car of the Year», με ένα βραβείο ειδικά για την κατηγορία των μίνι οχημάτων.

Επιπλέον, το νέο X-Trail κατέκτησε το βραβείο «Technology Car of the Year». Φυσικά, αυτή η διάκριση αφορά τόσο την τεχνολογία e-Power όσο και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE.

Η κριτική επιτροπή επέλεξε επίσης τα Sakura, Fairlady Z και X-Trail στη λίστα με τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς. Μάλιστα, έχουν περάσει 21 χρόνια από την τελευταία φορά που η Nissan είχε τρία μοντέλα στη λίστα αυτή.

Nissan e-4ORCE: Η «εξηλεκτρισμένη» τετρακίνηση

Nissan Sakura: Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ιαπωνία

«Ιαπωνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το Nissan Sakura

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Sakura ανεβάζει ψηλά τον πήχη στην κατηγορία του. Φυσικά, αυτό οφείλεται και στην ανταγωνιστική τιμή του που θα συμβάλλει στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία.

Η ευελιξία του με την ακτίνα στροφής των 4,8 μέτρων, επιτρέπει στον οδηγό του να εκτελεί γρήγορους ελιγμούς με ευκολία. Παρά το μέγεθός του, το Sakura διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις. Επίσης, διαθέτει το ProPilot Park, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που διευκολύνει το παρκάρισμα και κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη.

Επιπλέον, η κριτική επιτροπή του θεσμού αξιολόγησε θετικά τον χειρισμό και την δυναμική του απόδοση, η οποία ξεπερνά αυτή των συμβατικών μίνι οχημάτων. Τέλος, η τεχνολογία ασφαλείας του μοντέλου απέσπασε υψηλές βαθμολογίες για το 360ο Safety Assist (σύστημα υποστήριξης οδήγησης all-around).

Nissan e-Power: Μία συναρπαστική εμπειρία

Nissan Sakura: Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ιαπωνία

Και βραβείο «Kei Car of the Year»

Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Kei, αφορούν ένα μεγάλο ποσοστό της αγοράς οχημάτων στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Επίσης, το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις.

Το Sakura είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά, το οποίο προσφέρει βέλτιστο λόγο κόστους-οφέλους. Επίσης, το μικρό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, αξιολογήθηκε για την αυτονομία του, η οποία κυμαίνεται από 120-150 χιλιόμετρα. Επιπλέον, το υψηλό επίπεδο σταθερότητας χειρισμού και η ησυχία της καμπίνας του, του έδωσαν επιπλέον πόντους για την βράβευσή του.

Και το βραβείο πάει στη Nissan!

Nissan Sakura: Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ιαπωνία

X-Trail: «Τεχνολογικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

Στην περίπτωση του 4κίνητου X-Trail, το καινοτόμο σύστημα e-Power διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων. Ο θερμικός κινητήρας αναλαμβάνει το ρόλο γεννήτριας, δίνοντας ενέργεια στους ηλεκτροκινητήρες. Συνολικά, το σύστημα e-Power αποδίδει 213 ίππους και 330 Nm ροπής.

Στο σύστημα e-4ORCE, κάθε ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει την κίνηση ενός άξονα, δημιουργώντας μία ηλεκτρική τετρακίνηση. Έτσι, η παρέχει συνεχή, ισορροπημένο έλεγχο πλαισίου, ανίχνευση γραμμής και ακρίβεια διεύθυνσης.

Nissan Sakura: Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ιαπωνία

abb_img