Tesla: Ψεύτικο video για την αυτόνομη οδήγηση!

Το 2016 είδαμε ένα βίντεο της Tesla, το οποίο παρουσίαζε την αυτόνομη οδήγηση. Σύμφωνα με πρώην μηχανικό της αυτό ήταν σκηνοθετημένο!

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla πριν από περίπου 6 χρόνια δημοσίευσε ένα video, παρουσιάζοντας μία νέα εντυπωσιακή υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη φίρμα τον Οκτώβριο του 2016 αποκάλυψε για πρώτη φορά το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, μέσα από ένα video.

Το εν λόγω βίντεο παρουσίαζε ένα Tesla Model X να κινείται χωρίς την επέμβαση οδηγού, παρά το γεγονός ότι στο κάθισμα φαινόταν ένας άνδρας, για νομικούς λόγους. Φυσικά, το video κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς προετοίμαζε το κοινό για μία άκρως πρωτοποριακή λειτουργία των αυτοκινήτων της μάρκας.

Η Novitec «μεταμορφώνει» ένα Tesla Model Y

«Μούφα» το βίντεο για την αυτόνομη οδήγηση της Tesla

Σε αυτό το σημείο, ένας πρώην μηχανικός της Tesla έρχεται για να μας χαλάσει το… όνειρο και να ενημερώσει πώς ότι έδειχνε το video δεν ήταν… αληθινό. Ειδικότερα, ο μηχανικός αποκάλυψε ότι το εν λόγω απόσπασμα το είχε σκηνοθετήσει η ίδια η εταιρεία.

Μάλιστα, είχαν προγραμματίσει το όχημα να σταματά σε κόκκινο φανάρι και να ξεκινά όταν το φανάρι θα ήταν πάλι πράσινο. Φυσικά, αυτή η λειτουργία δεν υπήρχε στο σύστημα. Επιπλέον, το video το είχε προωθήσει τότε και ο Έλον Μασκ, στον λογαριασμό του στο -δικό του πλέον- Twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το Tesla οδηγείται μόνο του (καμία ανθρώπινη παρέμβαση) μέσω αστικών δρόμων σε αυτοκινητοδρόμους, και βρίσκει θέση στάθμευσης. Κατά την αναζήτηση της θέσης, το όχημα ανιχνεύει τη σήμανση, προκειμένου να αναγνωρίσει εάν επιτρέπεται να σταθμεύσει εκεί. Για παράδειγμα, απορρίπτει τις θέσεις για αναπήρους. Όταν θέλεις το αυτοκίνητο να επιστρέψει, επιλέγεις την ένδειξη Summon στο κινητό σου. Τελικά το αυτοκίνητο θα σε βρει, ακόμα κι αν είσαι στην άλλη άκρη της χώρας».

Tesla: 600.000 δολάρια σε όποιον χακάρει τo Model S ή το Model 3

O υπεύθυνος για το Autopilot επιβεβαιώνει το fake video

Ο υπεύθυνος για το σύστημα Autopilot της Tesla, Ashok Elluswamy, αποκάλυψε και επιβεβαίωσε ότι όντως το Model Χ στο video δεν προχωρούσε… μόνο του. Παράλληλα, σχολίασε και εξήγησε με ποιον τρόπο είχαν γυρίσει το εν λόγω video.

Ειδικότερα, η εταιρεία χρησιμοποίησε την τρισδιάστατη χαρτογράφηση σε μία προδιαγεγραμμένη διαδρομή. Δηλαδή, ξεκίνησε από ένα σπίτι στο Menlo Park της Καλιφόρνια, μέχρι τα -τότε- κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Palo Alto.

Tesla Model S «κοκκαλώνει» και προκαλεί καραμπόλα!

Το Model X δεν ήξερε να… παρκάρει

Ο Elluswamy έκανε μία ακόμη ενδιαφέρουσα αποκάλυψη λέγοντας ότι το Model X είχε… πέσει πάνω στον φράχτη του χώρου στάθμευσης των εγκαταστάσεων της Tesla. Αυτό συνέβη στην προσπάθειά του να παρκάρει χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.

Επιπλέον, ο Elluswamy σχολίασε:

«Ο σκοπός του video δεν ήταν να αποτυπώσει τις πραγματικές δυνατότητες που είχε το σύστημα το 2026. Ήταν να αποτυπώσει τις δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει το σύστημα στο μέλλον».

Τέλος, οι μηχανικοί και οι υπεύθυνοι της εταιρείας πρόβαλλαν το video, ενώ δεν διευκρίνισαν ότι είχαν προσχεδιάσει τη διαδρομή. Επίσης, δεν αποκάλυψαν το συμβάν με το παρκάρισμα-τρακάρισμα.

Αυτή η αποκάλυψη προκαλεί ήδη σάλο στην κοινή γνώμη, καθώς υπάρχουν αρκετές αναφορές από ιδιοκτήτες οχημάτων, που κατηγορούν το σύστημα Autopilot.

Δείτε το επίμαχο video:

abb_img