Η Novitec «μεταμορφώνει» ένα Tesla Model Y

Ο δημοφιλής βελτιωτικός οίκος Novitec, κάνει ένα «διάλειμμα» από τη βελτίωση θερμικών supercars και ασχολείται με το ηλεκτρικό Tesla Model Y.

Η Novitec, μας έχει συνηθίσει σε βελτιώσεις αυτοκινήτων που ανήκουν στην κατηγορία των supercars. Βέβαια, αυτές αφορούν τόσο το αισθητικό ή αεροδυναμικό κομμάτι ενός αυτοκινήτου, όσο και τα μηχανικά του μέρη.

Αυτή τη φορά, η εταιρεία βελτιώσεων από τη Γερμανία, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη Ferrari, Lamborghini και McLaren και να «παίξει» με ένα Tesla Model Y.

Βέβαια, μην περιμένετε ότι το αμερικάνικο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο απέκτησε καλύτερες επιδόσεις. Η Novitec δεν μπήκε στη διαδικασία να «δώσει βάρος» στο σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου, αφού ασχολήθηκε με το αισθητικό κομμάτι.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι μία από τις επιλογές της είναι η αιτία που βελτιώνει την κατανάλωση του ηλεκτρικού μοντέλου.

Tesla: 600.000 δολάρια σε όποιον χακάρει τo Model S ή το Model 3

Τι περιλαμβάνει το πακέτο βελτίωσης της Novitec

Το πακέτο βελτίωσης της Novitec για το Tesla Model Y εστιάζει στην αεροδυναμική του βελτίωση. Μάλιστα, όλα τα εξαρτήματα του βελτιωτικού οίκου είναι κατασκευασμένα από καθαρό ανθρακόνημα, με glossy φινίρισμα. Αυτή η τακτική δεν απαιτεί βαφή των τμημάτων, αλλά η Novitec υποστηρίζει ότι αν ο πελάτης το επιθυμεί, είναι εφικτό.

Πιο συγκεκριμένα, για το εμπρός μέρος, η εταιρεία προσφέρει ένα σπόιλερ, το οποίο «κουμπώνει» άψογα με τον εργοστασιακό προφυλακτήρα. Επιπλέον, για το πλαϊνό τμήμα, διαθέσιμο είναι ένα σετ από carbon μαρσπιέ, το οποίο ολοκληρώνει την εικόνα.

Τέλος, την εμφάνιση στο πίσω μέρος του ηλεκτρικού μοντέλου τονώνει ένας διάχυτης προφυλακτήρα, καθώς και μία αεροτομή στον χώρο αποσκευών.

Tesla Model S «κοκκαλώνει» και προκαλεί καραμπόλα!

Για να «γεμίσουν» οι θόλοι τον τροχών, η Novitec προτείνει τις ζάντες ελαφρού κράματος της Vossen, διάστασης 22 ιντσών. Μάλιστα, οι ζάντες βελτιώνουν την ψύξη των φρένων και «πατάνε» πάνω σε ελαστικά διάστασης 255/30 εμπρός και 285/30 πίσω.

Tesla: Μείωση τιμών στην Κίνα με… διαμαρτυρίες

Το μυστικό για την βελτίωση της κατανάλωσης ρεύματος

Το αεροδυναμικό πακέτο της Novitec ολοκληρώνει και το νέο σετ coilover ανάρτησης, KW Variant, που έχει επιλέξει η εταιρεία. Η ανάρτηση αυτή είναι σε θέση να χαμηλώσει το αμάξωμα του Model Y έως 40 χιλιοστά.

Σύμφωνα με την εταιρεία βελτίωσης, η επιλογή αυτή εκτός από την εμφάνιση, βελτιώνει και την αεροδυναμική του μοντέλου. Μάλιστα, η Novitec υποστηρίζει ότι σε μεγάλες αποστάσεις, η κατανάλωση του οχήματος σε ρεύμα, μπορεί να μειωθεί έως και 7%.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι προσφέρει λύσεις και για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Πιο συγκεκριμένα, η Novitec προσφέρει και άλλες επιλογές σε χρώματα ταπετσαρίας στο σαλόνι του αυτοκινήτου. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει ταπετσαρία σύμφωνα με το ατομικό σχέδιο που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

Η Novitec «παίζει» με ένα Tesla Model Y

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!