Colibri M22: Με αυτονομία που δεν… παίζεται!

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Colibri M22 είναι ελαφριά, χωράει παντού και έχει... άπειρη αυτονομία για ατελείωτες διαδρομές.

Ακούστε το άρθρο

O Petre Georgescu είναι ένας Ρουμάνος σχεδιαστής, ο οποίος σιχαίνεται τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη. Με γνώμονα αυτό το αιώνιο πρόβλημα, ο Georgescu δημιούργησε το Colibri M22, μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, η οποία είναι ιδανική για τις αστικές μετακινήσεις.

Η εν λόγω ηλεκτρική μοτοσυκλέτα θα φέρει την επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις, σύμφωνα με τον δημιουργό της. Η αποθήκευσή της είναι πανεύκολη, καθώς είναι αναδιπλούμενη, ενώ φέρει μία ποικιλία αξεσουάρ για να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι η αυτονομία της, αφού με μία μόνο φόρτιση ο αναβάτης μπορεί να διανύσει ξέγνοιαστος μέχρι και 200 χιλιόμετρα.

Αυτά τα κράνη μοτοσυκλέτας παίρνουν… Όσκαρ!

Colibri M22: Η αυτονομία του δεν... παίζεται!

Το Colibri M22 είναι ιδανικό για την πόλη

Με το Colibri M22, ο Ρουμάνος σχεδιαστής προσφέρει μία «πράσινη» λύση ως απάντηση στις ρυπογόνες μορφές μεταφοράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετακίνηση τις μεγάλες πόλεις τον κουράζουν, κάνοντας επίσης λόγο και για το αρκετά υψηλό κόστος των μετακινήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Petre Georgescu εξηγεί:

«Κινούμαι πολύ και οι καθημερινές ώρες που περνάω στην κίνηση μου φαίνονται τραγωδία, ειδικά από τη στιγμή που οι αποστάσεις που διανύονται καθημερινά στις μεγάλες πόλεις αυξάνονται. Για παράδειγμα, η μέση μετακίνηση στο Λονδίνο είναι 32 χιλιόμετρα την ημέρα, διαρκεί 85 λεπτά και κοστίζει 5.722 ευρώ ετησίως. Με το Colibri, το κόστος μιας μετακίνησης θα μπορούσε να είναι όσο ένα φλιτζάνι καφέ ανά μήνα».

WOW 775: Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Ιταλία!

Επιπλέον, το Colibri M22 διαθέτει τρεις αρθρωτές μπαταρίες. Ο αναβάτης μπορεί να τις διαχωρίσει και να τις φορτίσει μεμονωμένα. Επίσης, να σημειώσουμε ότι οι μπαταρίες προσθέτουν 30 κιλά στο βάρος του, το οποίο ακόμη και έτσι παραμένει ελαφρύ.

To BMW CE 04 Vagabund Moto Concept πάει… παραλία!

Colibri M22: Η αυτονομία του δεν... παίζεται!

Τελική ταχύτητα μέχρι και 90 χλμ./ώρα

Ο Petre Georgescu σχεδίασε το ηλεκτρικό μοντέλο, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του αναβάτη. Το Colibri M22 μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα με άδεια κατηγορίας Β, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του φτάνει τα 50 χλμ./ώρα.

Ακόμη, περιλαμβάνει μία λειτουργία εκτός δρόμου, η οποία είναι ιδανική για ταξιδιώτες που λατρεύουν τις off-road διαδρομές. Για αυτούς υπάρχει μία ρύθμιση, με την οποία η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έχει τελική ταχύτητα 90 χλμ./ώρα.

Τέλος, το Colibri M22 είναι διαθέσιμο για προπώληση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέσω crowdfunding στον ιστότοπό τους με τιμές από 2.799 δολάρια.

abb_img