Laffite: «Ηλεκτρικό» ντεμπούτο για όλα τα γούστα

Η… «νεογέννητη» Laffite Automobili, παρουσίασε 3 νέα ηλεκτρικά supercar, ένα για τον δρόμο, ένα για πίστα και ένα για off-road καταστάσεις.

Ακούστε το άρθρο

Την εταιρεία αυτοκινήτων Laffite Automobilli την γνωρίζετε; Πιθανότατα όχι και είναι φυσιο-λογικό, αφού «μετράει» μόλις 1 μήνα ζωής. Ωστόσο, αυτό δεν την πτόησε καθόλου, αφού παρουσίασε όχι ένα, αλλά 3 ηλεκτρικά μοντέλα. Η ιταλική εταιρεία ξεκίνησε το ταξίδι της στις 6 Απριλίου, έχοντας έναν «αέρα» από… Formula 1.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πήρε το όνομά της από μία λαμπρή προσωπικότητα της F1, τον οδηγό Zaques Laffite, ο οποίος αγωνίστηκε στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1974 έως το 1986.

Το νέο ηλεκτρικό hot-hatch Alpine A290_β είναι κοντά!

Laffite: «Ηλεκτρικό» ντεμπούτο για όλα τα γούστα

Οι ιδρυτές της ιταλικής εταιρείας είναι ο Pascal Cohen και ο Bruno Laffite, ανιψιός του παλαίμαχου οδηγού. Πρόσφατα, παρουσίασαν τα 3 πρώτα μοντέλα της εταιρείας στο Μαϊάμι, λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι.

Ειδικότερα, τα μοντέλα που παρουσίασαν είναι τα LM1, Atrax και Barchetta, καθώς και 2 παραλλαγές των τελευταίων, τα Atrax Stradale και Barchetta Coupe, αντίστοιχα.

Baojun Yep: Ένα ηλεκτρικό «Jimny» made in China!

Laffite: «Ηλεκτρικό» ντεμπούτο για όλα τα γούστα

Γνωρίζοντας τα 3 ηλεκτρικά της Laffite

Σε ότι αφορά το LM1, είναι ένα αυτοκίνητο πίστας τύπου Le Mans, το οποίο και έχει μοναδικές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, αποδίδει 1.167 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Ολοκληρώνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε 1,98 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Το Atrax ανήκει στην κατηγορία των SUV. Έχει την ίδια απόδοση με το LM1, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα θέλει 3,8 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 240 χλμ./ώρα.

Τέλος, η Barchetta είναι το «στολίδι» της γκάμας. Είναι ένα διθέσιο μοντέλο, το οποίο αποδίδει 585 ίππους, με τελική ταχύτητα τα 320 χλμ./ώρα. Επιπλέον, διανύει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Faraday Future FF91: Η παραγωγή του μόλις… ξεκίνησε!

Laffite: «Ηλεκτρικό» ντεμπούτο για όλα τα γούστα

Εμφάνιση και επιδόσεις που… «ηλεκτρίζουν»

Η ιταλική εταιρεία άντλησε έμπνευση από τους αγώνες αυτοκινήτων για τα νέα της μοντέλα, τα οποία ωστόσο προορίζονται αποκλειστικά για τον δρόμο. Για τη σχεδίαση των μοντέλων, η Laffite, έχει συνάψει συνεργασία με την GFG Style. Για την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή των οχημάτων βασίζεται στην LM Gianetti.

Τέλος, τα μοντέλα της εταιρείας συνδυάζουν αισθητική, κομψότητα, επιδόσεις μαζί με πολυτέλεια, άνεση και τεχνολογία. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ηλεκτρικά μοντέλα.

abb_img