Το νέο ηλεκτρικό hot-hatch Alpine A290_β είναι κοντά!

Η Alpine είναι έτοιμη να αποκαλύψει το πρωτότυπο A290_β, το οποίο θα αποτελέσει το μελλοντικό αμιγώς ηλεκτρικό hot-hatch μοντέλο της.

Η Alpine θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο, σχετικά μικρών διαστάσεων. Ωστόσο, το A290_β όπως ονομάζει, θα διαθέτει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αλλά και σπορτίφ χαρακτηριστικά. Επιπλέον, η έκδοση παραγωγής του θα αποτελεί το πρώτο μοντέλο του «Dream Garage» της γαλλικής φίρμας, ενσαρκώνοντας την ηλεκτρική και σπορ νέα εποχή της Alpine.

Μάλιστα, η Alpine το περιγράφει ως «μελλοντικό 100% ηλεκτρικό αστικό σπορ αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί το 2024». Φυσικά, η εταιρεία κάνει αναφορά στην έκδοση παραγωγής του A290_β. Ωστόσο, η αποκάλυψη του concept μοντέλου θα γίνει στις 9 Μαΐου 2023. Υπεύθυνοι για αυτό, είναι ο CEO της Alpine και ο Διευθυντής Σχεδίασης της μάρκας.

Αναφορικά με το «Dream Garage», το μέλλον της Alpine θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, η γκάμα της θα περιλαμβάνει την έκδοση παραγωγής του A290_β, όπως και μία νέα γενιά του Α110. Ωστόσο, την ηλεκτρική παρουσία της στην αγορά θα ολοκληρώσει και με ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό υπερυψωμένο μοντέλο.

Alpine: Αύξηση πωλήσεων το 2022!

Το νέο ηλεκτρικό hot-hatch Alpine A290_β είναι κοντά!

Το A290_β ενώνει την παράδοση της Alpine με την νέα εποχή

Το κωδικό όνομα του μοντέλου A290_β, ακολουθεί τη στρατηγική ονομασίας της Alpine, με ένα «Α» ακολουθούμενο από τρία ψηφία. Αρχικά, ο πρώτος αριθμός «2», κάνει αναφορά στο μέγεθος του οχήματος. Στη συνέχεια, το «90» αφορά ειδικά τα σπορ οχήματα πολλαπλών χρήσεων της μάρκας, γνωστά ως «life-style».

Η νέα πορεία της Alpine είναι… ηλεκτρική!

Ωστόσο, τα καθαρόαιμα σπορ οχήματα έχουν τον αριθμό «10». Το «β» μας μαρτυρά ότι το μοντέλο είναι ακόμη σε διαδικασία δοκιμών beta. Όμως, αυτός είναι ένας όρος που ανήκει στον κόσμο του λογισμικού, τη δοκιμαστική έκδοση, λίγο πριν από την τελική έκδοση.

Αποκάλυψη για το Alpine Alpenglow Concept!

Από τις 28 έως τις 30 Απριλίου 2023, το κοινό είχε την ευκαιρία να κερδίσει μια πρόσκληση για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του A290_β. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν αυτή την δυνατότητα, παρακολουθώντας τον αγώνα τις Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Εκεί, σκάναραν το QR Code στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Alpine ώστε να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Editorial