Cycladic: Ηλεκτρικά αεροσκάφη στην Ελλάδα (;)

Η Cycladic σχεδιάζει την μετατροπή των αεροσκαφών της σε ηλεκτρικά, ενώ προσθέτει δρομολόγια σε 6 νέους προορισμούς.

Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη ελληνική ενδο-νησιωτική αερογραμμή φέρει το όνομα Cycladic και μετράει μόλις 1 χρόνο ζωής, αφού ιδρύθηκε το 2022. Προσφέρει τακτικές πτήσεις εντός ελληνικών νησιωτικών προορισμών, η σύνδεση των οποίων ήταν εφικτή μόνο με πλοία, ελικόπτερα, ιδιωτικά αεροπλάνα ή μέσω εμπορικών πτήσεων με ανταπόκριση.

Η εταιρεία με βάση την Πάρο, παραμένει πιστή στο πρόγραμμα της για την εδραίωση και επέκταση της ευέλικτης διασύνδεσης μεταξύ των νησιών του Αιγαίου. Έτσι, προχωρά σε μία σειρά από νέες καινοτόμες επενδύσεις σχεδιάζοντας να λειτουργήσει τα πρώτα ηλεκτρικά αεροπλάνα στην Ελλάδα.

Η Sky2Share επιλέγει υβριδικά αεροσκάφη VoltAero Cassio

Τα αεροσκάφη Cessna Grand Caravan θα μπουν στην πρίζα

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited. Η εν λόγω συνεργασία σηματοδοτεί την έναρξη προγράμματος σταδιακής μετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα με μηδενικούς ρύπους.

Η διαδικασία μετατροπής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου. Η Cycladic εστιάζει στην βιώσιμη αεροπλοΐα, ενώ αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προχωρά σε μία τέτοια στρατηγική συνεργασία.

Cosmic Skylar: Ένα… διαφορετικό ηλεκτρικό αεροσκάφος

Cycladic: Ηλεκτρικά αεροσκάφη στην Ελλάδα (;)

Οι νέοι προορισμοί της Cycladic

Επιπλέον, η Cycladic αναδιαμορφώνει το πρόγραμμά της κατά τη θερινή περίοδο, προσθέτοντας νέες απευθείας συνδέσεις ελληνικών προορισμών. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 15 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, συνδέει 6 νησιωτικούς προορισμούς: Σύρο, Νάξο, Πάρο, Αστυπάλαια, Ηράκλειο και Μήλο. Με αυτόν τον τρόπο, κάνει ευκολότερες τις μετακινήσεις τόσο για τους μόνιμους κάτοικους όσο και για τους τουρίστες.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει εντάξει στο θερινό της πρόγραμμα πτήσεις για τους δημοφιλείς προορισμούς Μύκονο και Σαντορίνη. Παρά το γεγονός ότι η Cycladic εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία τα δρομολόγια κατά την χειμερινή περίοδο, τα συνήθη… γραφειοκρατικά εμπόδια στερούν τη δυνατότητα να τους εντάξει στο θερινό πρόγραμμα.

AURA ERA: Υβριδικό-ηλεκτρικό αεροσκάφος από τη Γαλλία

Cycladic: Ηλεκτρικά αεροσκάφη στην Ελλάδα (;)

Στόλος τελευταίας τεχνολογίας

Τέλος, ο στόλος της Cycladic είναι τελευταίας τεχνολογίας και υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου και άνετες πτήσεις στους επιβάτες. Όπως προαναφέραμε, διαθέτει 3 υπερσύγχρονα Cessna Grand Caravan. Αυτά έχουν χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες, προσφέροντας μία νέα ταξιδιωτική εμπειρία.

abb_img