Η Sky2Share επιλέγει υβριδικά αεροσκάφη VoltAero Cassio

Η αεροπορική εταιρεία Sky2Share παρήγγειλε 15 ηλεκτρικά-υβριδικά αεροσκάφη VoltAero Cassio, στην προσπάθεια της για «καθαρές» μετακινήσεις.

Ακούστε το άρθρο

Τα ηλεκτρικά-υβριδικά αεροσκάφη Cassio της VoltAero έχουν… τρελάνει την ελβετική αεροπορική εταιρεία Sky2Share, η οποία δεν σταματάει να τα παραγγέλνει για την ενίσχυση του στόλου της. Μάλιστα, η Sky2Share προχώρησε σε μία εκ νέου προπαραγγελία των εν λόγω αεροσκαφών, εστιάζοντας ξεκάθαρα στην ριζική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, η προπαραγγελία αφορά 15 ηλεκτρικά αεροσκάφη της σειράς Cassio, έχοντας πλέον συγκεντρώσει συνολικά 218 παραγγελίες και δεσμεύσεις. Ειδικότερα, η εταιρεία έχει δεσμεύσει το πενταθέσιο Cassio 330, αλλά και τις εκδόσεις Cassio 480 με 6 θέσεις και Cassio 600 με 12 θέσεις.

Cosmic Skylar: Ένα… διαφορετικό ηλεκτρικό αεροσκάφος

Ας γνωρίσουμε τα αεροσκάφη VoltAero Cassio

Ουσιαστικά, τα αεροσκάφη της VoltAero διαθέτουν μία αεροδυναμική άτρακτο με σταθερό πρόβολο στο μπροστινό μέρος, ενώ στο πίσω μέρος δύο βραχίονες συγκρατούν την «ουρά».

Επιπλέον, ανάμεσα στους 2 βραχίονες υπάρχει μία έλικα, η οποία ενσωματώνει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και τους ηλεκτρικούς κινητήρες.

AURA ERA: Υβριδικό-ηλεκτρικό αεροσκάφος από τη Γαλλία

Ειδικότερα, διαθέτει 2 ηλεκτρικούς κινητήρες με ισχύ 60 kW, και έναν εμβολοφόρο κινητήρα με ισχύ 170 kW, αλλά και έναν κινητήρα 150 kW στην πίσω άτρακτο.

Οι 3 εκδόσεις αποτελούν μία αξιόπιστη σειρά προϊόντων για αεροπορικές εταιρείες τσάρτερ, περιφερειακούς φορείς και ιδιώτες ιδιοκτήτες. Επίσης, είναι ιδανικές για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας φορτίου, διανομή αλληλογραφίας κ.α.

Το Destinus Eiger θα πετάει για Αυστραλία σε μόλις… 4 ώρες!

Πρώτο το Cassio 330

Το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας που θα τεθεί σε υπηρεσία θα είναι το πενταθέσιο Cassio 330, με κινητήρια δύναμη και ένα ηλεκτρικό-υβριδικό σύστημα 330 kWh. Το εξαθέσιο Cassio 480 θα έχει 480 kWh ηλεκτρικής-υβριδικής ισχύος πρόωσης. Τέλος, το Cassio 600 θα έχει 12 θέσεις και 600 kWh.

Η ελβετική εταιρεία έχει την έδρα της στο αεροδρόμιο Royan-Médis στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η συναρμολόγηση των αεροσκαφών της θα λάβουν χώρα σε μία ειδικά κατασκευασμένη εγκατάσταση στο αεροδρόμιο Rochefort Charente-Maritime στην περιοχή Nouvelle-Aquitaine.

abb_img