Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD επιβεβαίωσε σήμερα τα σχέδιά της για το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω εργοστάσιο θα λαμβάνει χώρα στο Szeged, στα νότια της χώρας. Πολύ σύντομα η εταιρεία θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες κατασκευής του εργοστασίου.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Szijjarto, πήρε θέση για το θέμα και χαρακτήρισε την επένδυση ως μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε πληροφορίες που έχει να κάνουν με το ποσό της επένδυσης. Να σημειώσουμε πως δεν θα είναι η πρώτη φορά που η BYD πραγματοποιεί δραστηριότητες στην Ουγγαρία. Η κινέζικη μάρκα κατασκευάζει ηλεκτρικά λεωφορεία στο Komárom.
BYD: Οι προδιαγραφές του Yangwang U9
Η BYD εξαπλώνεται στρατηγικά στην Ευρώπη
Η BYD επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη, με το Szeged πρόκειται να γίνει το κέντρο παραγωγής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, η BYD σχεδιάζει την ενσωμάτωση πράσινης τεχνολογίας στον τοπικό εφοδιασμό, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ουγγαρία. Επίσης, η παραγωγή θα είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη, με στόχο την υποστήριξη του πράσινου «οικοσυστήματος» σε τοπικό επίπεδο.
Η BYD έχει στο μανίκι της το… Yuan Up
Η επιλογή της Ουγγαρίας για νέο εργοστάσιο
Η Ουγγαρία, είναι μέρος της πρωτοβουλίας «Belt and Road» της Κίνας. Η επιλογή της χώρας για την κατασκευή του εργοστασίου δεν είναι τυχαία. Μεγάλο ρόλο παίζει η στρατηγική της θέση στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς επίσης και οι ανεπτυγμένες υποδομές της. Μάλιστα, αυτό μαρτυρά το γεγονός πως και άλλες premium μάρκες, όπως η BMW και η Audi έχουν ήδη εγκατασταθεί στη χώρα.
Toyota και BYD ετοιμάζουν ηλεκτρικό crossover
Τέλος, στόχος της εταιρείας είναι η κυκλοφορία 3 νέων ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη τους επόμενους 12 μήνες, με το βλέμμα στην… «πράσινη» μετάβαση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας επωνυμίας της για τη “Δροσιά της Γης κατά 1°C”, η BYD επιδιώκει να επιταχύνει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Έτσι, θα συνεισφέρει ενεργά στον πράσινο μετασχηματισμό της παγκόσμιας ενεργειακής δομής.