Η BYD έχει στο μανίκι της το… Yuan Up

To BYD Yuan Up είναι το ηλεκτρικό μοντέλο της της μάρκας που θα την κάνει να ξεχωρίσει και πρόσφατα διέρρευσαν φωτογραφίες του.

Η BYD από την Κίνα έχει πάρει πολύ σοβαρά την ηλεκτροκίνηση. Το δείχνει η πορεία της και οι πράξεις της μέχρι τώρα. Τα ηλεκτρικά της μοντέλα δεν έχουν σε τίποτα να «ζηλέψουν» αντίστοιχα από άλλες μάρκες.

Μάλιστα, η κινέζικη μάρκα ανταγωνίζεται στα ίσια ακόμη και τη Tesla, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει τη γκάμα της, προσφέροντας με νέα μοντέλα. Ένα από αυτά είναι και το BYD Yuan Up, το οποίο διέρρευσε πρόσφατα και μας δείχνει τι μέλλει γενέσθαι, τόσο σε Κίνα όσο και σε Ευρώπη.

Για το εν λόγω ηλεκτρικό μοντέλο δεν είχαμε καμία πληροφορία, ούτε σχετικά με την εμφάνιση, ούτε με τις προδιαγραφές γενικότερα. Ωστόσο, πρόσφατα διέρρευσαν πληροφορίες που ξεκαθάρισαν λίγο τοπίο και έδωσαν κάποια χρήσιμα στοιχεία.

Toyota και BYD ετοιμάζουν ηλεκτρικό crossover

Το BYD Yuan Up θα είναι ένα μικρό SUV

Πιο συγκεκριμένα, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό διέρρευσε από το Υπουργείο Πληροφορικής της Κίνας (MIIT). Από αυτό λαμβάνουν έγκριση όλα τα αυτοκίνητα πριν κυκλοφορήσουν στην κινέζικη αγορά.

BYD Seagull: Μικρό και ηλεκτρικό με 8.000 ευρώ!

Όσον αφορά το Yuan Up, ουσιαστικά είναι ένα μικρό SUV, το οποίο έχει μήκος 4,3 μέτρα, ενώ διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ από 93 ίππους έως 174 ίππους. Το πιο σημαντικό είναι πως το Yuan UP δείχνει να έχει τον ίδιο κινητήρα με το εντυπωσιακό BYD Dolphin. Όσον αφορά το στυλ του, είναι παρόμοιο με αυτό του Dolphin και του BYD Seagull.

Το BYD Sea Lion 07 έρχεται το Νοέμβριο

Η τιμή του είναι προσιτή

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με την τιμή του BYD Yuan UP, θα ξεκινάει στην κινέζικη αγορά από περίπου 14.000 δολάρια. Θυμίζουμε το το μοντέλο Seagull είναι στα 11.000 δολάρια, ενώ το Dolphin στα 16.000 δολάρια.

Αν το νέο μοντέλο ακολουθήσει την πορεία των άλλων 2, τότε οι υπόλοιπες εταιρείες και δη η Tesla, θα πρέπει να ανησυχούν. Η αμερικάνικη μάρκα να κατέχει τον τίτλο της εταιρείας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Ωστόσο, ήδη η BYD τα πηγαίνει εξίσου καλά, και αναμένεται να αποτελέσει σοβαρή απειλή.

Για να δούμε!

abb_img
spot_img