Nissan: διατηρεί όλες τις επιλογές μετάδοσης για το Qashqai

Η Nissan θα συνεχίσει να παράγει όλες τις επιλογές κινητήρων για το SUV της Qashqai, αν και μια πλήρως ηλεκτρική, έκδοση θα έρθει σύντομα

Ακούστε το άρθρο

Η Nissan θα συνεχίσει να παράγει όλες τις επιλογές κινητήρων για το SUV της Qashqai για το άμεσο μέλλον. Παρά το γεγονός ότι μια πλήρως ηλεκτρική, ναυαρχίδα επόμενης γενιάς θα έρθει τα επόμενα χρόνια.

Ως αποτέλεσμα, η εγκατάσταση του Sunderland παρέχει το Qashqai σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας.

Μιλώντας σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Σχεδιασμού της Nissan. Για την περιοχή AMIEO (Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία), Francois Bailly, επιβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική έκδοση Qashqai. Δεν θα αντικαταστήσει πλήρως την υπάρχον μοντέλο.

Ωστόσο, ο κ. Bailly σταμάτησε να «κλειδώνει» το πλήρως ηλεκτρικό Qashqai για την Αυστραλία. Επιβεβαιώνοντας έτσι τη μοίρα του υπάρχοντος μικρού SUV τρίτης γενιάς, που μόλις ξεκίνησε την παραγωγή σε ανανεωμένη μορφή.

Nissan: διατηρεί όλες τις επιλογές μετάδοσης για το QashqaiΌλες οι επιλογές μετάδοσης

Τα αυστραλιανά Qashqais είναι προς το παρόν διαθέσιμα με δύο επιλογές κινητήρων. Μια έκδοση 1,3 λίτρων turbo βενζίνης 110 kW/250 Nm και το υβριδικό 140 kW/330 Nm e-Power range-extender. Που συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με έναν ηλεκτρικό κινητήρα βενζίνης στους μπροστινούς τροχούς.
https://carselectric.gr/to-neo-nissan-leaf-tha-einai-alliotiko/
Το εργοστάσιο του Sunderland κατασκευάζει επίσης μια ήπια υβριδική έκδοση για αγορές με περιορισμούς εκπομπών ρύπων, όπως η Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι το τρέχον Qashqai θα μπορούσε να ξεπεράσει τον συνήθη επταετή κύκλο ζωής της Nissan. Πλησιάζοντας τα 10 χρόνια μέχρι το 2031 περίπου. Για να δώσει σε επιλεγμένες αγορές περισσότερο χρόνο, για να καλύψουν τη διαφορά με τις ώριμες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η Ευρώπη.

Nissan: διατηρεί όλες τις επιλογές μετάδοσης για το Qashqai

Με σκοπό την προετοιμασία για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Qashqai, η Nissan επένδυσε άλλα 30 εκατομμύρια £ για να ετοιμάσει τις γραμμές συναρμολόγησης του Sunderland. Για την εγκατάσταση βαρέων μπαταριών και εξαρτημάτων υψηλής τάσης και πολλά άλλα.

Το Qashqai EV, θα μοιράζεται την ίδια γραμμή παραγωγής με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τις υβριδικές εκδόσεις e-Power. Καθώς και το μικρό SUV Juke και το επερχόμενο crossover Leaf νέας γενιάς. Αυτό θα δώσει στη Nissan μια απρόσκοπτη μετάβαση από το παλιό Qashqai στο νέο και θα επιτρέψει τη συνεχή παραγωγή για το δημοφιλές SUV της.

 

abb_img