Το νέο Nissan Leaf θα είναι… αλλιώτικο!

Οι εξελίξεις στον Όμιλο Renault Alliance, ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο για τη νέα γενιά του Nissan Leaf, το οποίο δεν θα είναι όπως το ξέρουμε.

Το επιχειρηματικό πλάνο της Nissan έως το 2030, σε πρώτη φάση προβλέπει την παρουσίαση 3 νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Ένα εξ αυτών είναι το δημοφιλές Nissan Leaf, το οποίο η μάρκα θα παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια, με διαφορετική όψη από ότι το ξέρουμε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα και γενιά του Nissan Leaf αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2024 και μάλιστα ως crossover. Προφανώς, ο γνώμονας προς αυτή την κατεύθυνση είναι το αγοραστικό κοινό, που δείχνει μία προτίμηση στην εν λόγω κατηγορία. Να σημειώσουμε πως η 3η γενιά του Leaf θα αντλήσει σχεδιαστική έμπνευση από το coupe-crossover Chill-Out Concept, το οποίο έκανε την εμφάνισή του το 2021.

Τα ηλεκτρικά Nissan Leaf, Qashqai και Juke θα έρχονται από την Αγγλία

Με την Πλατφόρμα CMF–EV το νέο Nissan Leaf

Το επερχόμενο Leaf θα χρησιμοποιεί την προηγμένη πλατφόρμα CMF–EV του Ομίλου Renault Alliance, προσφέροντας υψηλή απόδοση και βελτιωμένη οδηγική εμπειρία. Επίσης, η εν λόγω πλατφόρμα είναι εξειδικευμένη για ηλεκτρικά οχήματα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Nissan στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Δήμος Κύθνου: Στην… «πρίζα» με 2 Nissan Leaf

Επιπλέον, η νέα γενιά Leaf θα φέρει μπαταρίες 5ης γενιάς, η παραγωγή των οποίων θα λαμβάνει χώρα στο νέο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας. Με ενεργειακή χωρητικότητα πάνω από 80 kWh, ο αυξημένος όγκος θα ενισχύσει σημαντικά την αυτονομία του μοντέλου έναντι της αυτονομίας 395 χιλιομέτρων που έχει τώρα το Leaf.

Το Nissan Leaf «φωτίζει» ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Νέα Ηλεκτρικά Μοντέλα έως το 2027

Τέλος, εκτός από το Leaf, η ιαπωνική μάρκα σχεδιάζει να παρουσιάσει 2 ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα. Το ένα είναι ένα ηλεκτρικό Juke το 2025, καθώς και το ηλεκτροκίνητο Qashqai το 2027. Έτσι η μάρκα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην καινοτομία και την ηλεκτροκίνηση.

Με αυτές τις σημαντικές εξελίξεις, η Nissan προχωρά δυναμικά προς το μέλλον. Παράλληλα, στηρίζει τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη και ηλεκτρική κινητικότητα.

abb_img
spot_img