Αυτό είναι το νέο Toyota Prius και είναι μόνο Plug-in Hybrid

Η 5η γενιά του γνωστού και μη εξαιρετέου Toyota Prius αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα και στην Ευρώπη θα είναι αποκλειστικά Plug-in hybrid.

Ακούστε το άρθρο

Η πρεμιέρα της πέμπτης γενιάς του δημοφιλούς Toyota Prius είναι πλέον γεγονός. Το μοντέλο «πρωτοπόρος» των υβριδικών οχημάτων, φέρει πολλές αλλαγές, με σημαντικότερη το ότι θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη αποκλειστικά ως Plug-in υβριδικό.

Για την ιστορία, το Toyota Prius είναι το μοντέλο, με το οποίο η υβριδική τεχνολογία έκανε την πρώτη της εμφάνιση πριν 20 χρόνια. Μέχρι και σήμερα έχει σημειώσει 20,3 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ στην τεχνολογία του έχουν «πατήσει» και άλλες εταιρείες.

Toyota: Έρχεται νέο υβριδικό μοντέλο!

Το νέο Toyota Prius θα είναι μόνο Plug-in Hybrid

Με πιο φουτουριστική εμφάνιση

Αρχικά, σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση το νέο Prius διατηρεί την κλασική σχεδιαστική γραμμή του, παράλληλα όμως έχει μία νότα… μελλοντική. Από πλευράς διαστάσεων, παρατηρούμε αύξηση στο πλάτος, το οποίο σε συνδυασμό με τη μείωση του ύψους -κατά 50 χιλιοστά– το κάνει πιο δυναμικό.

Επιπλέον και το μήκος του μειωμένο κατά 46 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιο του είναι μακρύτερο κατά 50 χιλιοστά. Διαθέτει εντυπωσιακούς αιχμηρούς LED προβολείς μπροστά, ενώ ολόκληρο το πίσω μέρος διασχίζει μία ενιαία LED φωτιζόμενη μπάρα.

Το νέο Toyota Prius θα είναι μόνο Plug-in Hybrid

Εσωτερικά, το νέο Plug-in υβριδικό διαθέτει μεγάλες οθόνες, για τον πίνακα οργάνων αλλά και το σύστημα infotainment. Ακόμη, ο έλεγχος του κλιματισμού πραγματοποιείται με τους παραδοσιακούς… διακόπτες.

Φυσικά, αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης. Να σημειώσουμε επίσης, ότι η καμπίνα διαθέτει μία εντελώς νέα διάταξη, η οποία θυμίζει αυτή του bZ4x, με την ονομασία «Island Architecture».

Toyota GR86: Και υβριδικό και με 320 ίππους!

Η νέα γενιά του Toyota Prius έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη

Περνάμε στην «ουσία», και συγκεκριμένα στο σύστημα κίνησης του νέου Prius. Αναλυτικότερα, αυτό περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 148 ίππους και έναν ηλεκτρικό με απόδοση 160 ίππων. Συνδυαστικά, το νέο Plug-in υβριδικό σύστημα αποδίδει 223 ίππους, δηλαδή 100 ίππους περισσότερους από την τωρινή Plug-in hybrid έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου.

Σε ότι αφορά τη μπαταρία, έχει χωρητικότητα 13,6 kWh και τοποθετείται κάτω από τα καθίσματα, εξοικονομώντας χώρο από το πορτ-μπαγκάζ. Επιπλέον, προσφέρει αυτονομία 50% μεγαλύτερη από αυτή της μπαταρίας του τωρινού Prius. Ωστόσο, δεν έχουμε προς το παρόν ακριβή τιμή. Τέλος, όπως όλα δείχνουν, το νέο Toyota Prius θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη την άνοιξη του 2023.

abb_img