Αυτοκίνητο με Leasing και ατύχημα: Τι πρέπει να κάνω;

Τι ισχύει αν το αυτοκίνητο μας είναι με Leasing και εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα; Το CarsElectric.gr έχει τις απαντήσεις!

Το έχουμε γράψει άπειρες φορές. H οδήγηση είναι μία σύνθετη διαδικασία και απαιτεί τη μέγιστη προσοχή του οδηγού. Συνδυαστικά με το χάος που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους, ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα. Σε μία τέτοια περίπτωση, αρχικά πρέπει να διαπιστώσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, σειρά έχουν τα διαδικαστικά. Και το πιο σημαντικό, ακόμη κι αν έχετε αυτοκίνητο με Leasing, τα πράγματα δεν είναι πιο περίπλοκα.

5 tips για διακοπές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Κανένας πανικός αν είναι με Leasing το όχημα

Στην περίπτωση που έχετε όχημα με Leasing και εμπλακείτε σε ατύχημα, η κατάσταση μάλλον είναι και πιο εύκολη. Και αυτό γιατί οι εταιρείες Leasing φροντίζουν για τα υπόλοιπα. Δεν θα έχετε κάποια κύρωση, ενώ δεν θα μείνετε και χωρίς αυτοκίνητο.

Βλέπετε ένα από τα προνόμια του Leasing είναι ότι είτε λόγω ατυχήματος, είτε λόγω βλάβης, ο κάτοχος θα έχει όχημα αντικατάστασης για όσο το αυτοκίνητο παραμείνει στο συνεργείο. Αν τώρα το ατύχημα ήταν σφοδρό και το όχημα βγήκε ολική καταστροφή, πάλι θα έχετε αυτοκίνητο αντικατάστασης μέχρι να βρεθεί ένα ίδιο ή παρόμοιο όχημα με αυτό που είχατε μισθώσει.

Ο ήλιος βλάπτει σοβαρά το… αυτοκίνητο!

Ποια είναι η διαδικασία μετά το ατύχημα;

Κάθε εταιρεία Leasing έχει 24ώρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Στην περίπτωση ατυχήματος καλείτε απευθείας σε αυτόν τον αριθμό και οι υπάλληλοι σας κατευθύνουν για τα επόμενα βήματά σας. Μάλιστα, η διαδικασία είναι η ίδια όπως και στην περίπτωση που το αυτοκίνητο ήταν δικό μας.

Άμεσα τηλέφωνο στην ασφαλιστική για καταγραφή του συμβάντος και στη συνέχεια αναλαμβάνει η εταιρεία Leasing. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραλάβετε το αυτοκίνητο αντικατάστασης και να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας.

Πώς γλιτώνεις την ουρά στα διόδια χωρίς e-pass;

Αν φταίω, πληρώνω;

Όλα τα συμβόλαια Leasing καλύπτονται από μεικτή ασφάλιση. Αυτή καλύπτει το κόστος ιδίων ζημιών. Για να το θέσουμε πιο απλά, αν τρακάρετε με αυτοκίνητο Leasing και ευθύνεστε, η ασφαλιστική καλύπτει το όχημα που χτυπήσατε, αλλά και τις ζημιές στο δικό σας. Το μόνο κόστος που θα επωμιστείτε, είναι αυτό της απαλλαγής.

Υπάρχει περίπτωση να μη με καλύψει η ασφαλιστική;

Ναι, αλλά είναι σπάνια περίπτωση μία ασφαλιστική εταιρεία να μην καλύψει τη ζημιά. Αυτό συμβαίνει όταν για παράδειγμα ο οδηγός δεν κατέχει άδεια οδήγησης σε ισχύ, έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ κλπ.

abb_img
spot_img