Αυτοκίνητο τρακάρει Airbus A320 στο Σίδνεϋ

Το Airbus A320 της Jetstar έχει ζημιές που εκτιμώνται στο μισό εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας, αφού έπεσε πάνω στον κινητήρα του ένα από τα βοηθητικά οχήματα του αεροδρομίου.

Το Airbus A320 της Jetstar έχει ζημιές περίπου μισού εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας, αφού έπεσε πάνω στον κινητήρα του ένα από τα βοηθητικά οχήματα του αεροδρομίου.

Μια εξαιρετικά απίθανη «συνάντηση» είχαν ένα Airbus A320 της εταιρείας Jetstar με ένα Mitsubishi Triton που ανήκει στον στόλο του αεροδρομίου του Σίδνεϋ, στην Αυστραλία. Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Όμως το λαβωμένο Airbus καθηλώθηκε στο έδαφος. Με αποτέλεσμα την ακύρωση έξι πτήσεων.

Ενα τρακάρισμα διαφορετικό

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όταν ένα Mitsubishi που οδηγούσε μέλος του προσωπικού εταιρείας ασφαλείας έπεσε πάνω στον δεξί κινητήρα του αεροπλάνου. Που εκείνη την στιγμή ρυμουλκούνταν. Όμως η αιτία του ατυχήματος δεν είναι ακόμα γνωστή.

Η εφημερίδα Sydney Morning Herald, πήρε εσωτερικό μήνυμα με παραλήπτη το προσωπικό της Jetstar. Το οποίο αναφέρει τον εγκλωβισμό του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο. Ενώ το Sky News ανέφερε επιπλέον πως ο οδηγός έλαβε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Πριν τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο «Prince of Wales».

Renault και Airbus το «ψάχνουν» για την ηλεκτροκίνηση

Ευτυχώς το Airbus ήταν άδειο τη στιγμή του ιδιόμορφου τροχαίου ατυχήματος.

Από τις φωτογραφίες βλέπουμε τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Με το σπασμένο παρμπρίζ και το δεξί μέρος της καμπίνας των επιβατών του Mitsubishi παραμορφωμένο. Εκεί, κάτω από τον δεξί κινητήρα του αεροσκάφους ήταν ο οδηγός του (δεξιοτίμονου) φορτηγού. Μάλιστα βλέπουμε το εμπρός αριστερό ελαστικό χωρίς αέρα. Ενώ το αυτοκίνητο σφηνώθηκε κάτω από το περίβλημα του κινητήρα του Airbus.

Το Αεροδρόμιο του Σίδνεϋ, σε ανακοίνωση του, λέει ότι κάνουν έλεγχο στο αεροπλάνο. Ενώ το 9News Australia εκτιμά ότι το κόστος επισκευής του αεροπλάνου υπερβαίνει τα 500,000 δολάρια Αυστραλίας. Κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 305.000 ευρώ.

Τη στιγμή της σύγκρουσης το Airbus A320 της Jetstar πήγαινε στην πύλη του αεροσταθμού για παραλαβή επιβατών. Ώστε να εκτελέσει την πτήση JQ760, από το Σίδνεϋ για την Αδελαΐδα στις 6.40 το πρωί της Δευτέρας. Ενώ μέσα στη ημέρα θα πραγματοποιούσε συνολικά έξι πτήσεις. Μετά το συμβάν έγινε ακύρωση των πτήσεων και διοχέτευση των επιβατών σε διαφορετικές πτήσεις.

Πηγή: carscoops.com

abb_img
spot_img