Αυτόνομο σύστημα στάθμευσης από τις Bosch και Mercedes-Benz

To πρώτο αυτόνομο σύστημα στάθμευσης στον κόσμο, αποτελεί προϊόν της συνεργασίας Bosch και Mercedes-Benz και είναι έτοιμο για εμπορική χρήση.

Η Bosch και η MercedesBenz έχουν φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο σε ότι αφορά την αυτόνομη οδήγηση. Μάλιστα, η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας ενέκρινε το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης των δυο εταιρειών. Ειδικότερα, η χρήση του συστήματος θα γίνει αρχικά στο γκαράζ στάθμευσης P6 στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.

Αυτή είναι η πρώτη αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης επιπέδου 4 χωρίς οδηγό στον κόσμο, η οποία έλαβε επίσημη έγκριση για εμπορική χρήση. Μάλιστα, η τεχνολογική πρόοδος της αυτόνομης οδήγησης διαδραματίζει βασικό ρόλο για την αυτοκίνηση του μέλλοντος. Επιπλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να έχουν την προσοχή τους αλλού, αντί να χάνουν χρόνο στην αναζήτηση χώρου στάθμευσης.

Η Bosch επεκτείνει το εργοστάσιο ηλεκτροκινητήρων στις ΗΠΑ

Έτοιμο το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης της Bosch και της Mercedes-Benz

Οι δηλώσεις της Bosch και της MercedesBenz

«Η στάθμευση χωρίς οδηγό είναι μια βασική πτυχή της αυτόνομης αυτοκίνησης. Το εξαιρετικά αυτόνομο σύστημα στάθμευσης που αναπτύξαμε με την MercedesBenz δείχνει πόσο μακριά έχουμε φτάσει στον δρόμο της ανάπτυξης. Η καθημερινή αυτόνομη οδήγηση θα ξεκινήσει με τη στάθμευση χωρίς οδηγό», δήλωσε ο Markus Heyn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch και πρόεδρος του επιχειρηματικού τομέα Mobility Solutions.

«Από την αρχή, η Bosch υιοθέτησε την προσέγγιση της έξυπνης υποδομής στα γκαράζ στάθμευσης. Αντίστοιχα, έχουμε θέσει πρότυπα και σε αυτόν τον τομέα. Στο μέλλον, στόχος μας είναι να εξοπλίζουμε όλο και περισσότερα γκαράζ στάθμευσης με την απαραίτητη τεχνολογία υποδομής. Μάλιστα, σχεδιάζουμε να το κάνουμε σε εκατοντάδες από αυτά παγκοσμίως μέσα τα επόμενα χρόνια».

«Η πρώτη έγκριση παγκοσμίως για εμπορική χρήση της εξαιρετικά αυτόνομης και χωρίς οδηγό λειτουργίας στάθμευσης, που αναπτύχθηκε μαζί με τον τεχνολογικό μας συνεργάτη Bosch, δείχνει ότι η ηγετική θέση στην καινοτομία και το “Made in Germany” συμβαδίζουν», τόνισε ο Markus Schäfer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της MercedesBenz Group AG, επικεφαλής τεχνολογίας, υπεύθυνος ανάπτυξης και προμηθειών.

«Μετά την κυκλοφορία του συστήματος DRIVE PILOT επιπέδου 3 στην αγορά, σύντομα θα προσφέρουμε ένα σύστημα επιπέδου 4 για στάθμευση με το INTELLIGENT PARK PILOT. Πραγματικά δείχνουμε στους πελάτες μας πώς η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή πιο εύκολη και να χαρίσει πολύτιμο χρόνο».

Mercedes-Benz ΕQ: Μεγαλύτερη ιπποδύναμη κατόπιν… συνδρομής!

Έτοιμο το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης της Bosch και της Mercedes-Benz

Η τεχνολογία πίσω από την αυτόνομη στάθμευση

Από την ημέρα λειτουργίας του συστήματος, οι πρώτοι ιδιοκτήτες MercedesBenz SClass και EQS, θα έχουν διαθέσιμη τη λειτουργία στο γκαράζ στάθμευσης P6.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει τα οχήματα να έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής μετά τον Ιούλιο του 2022. Παράλληλα, ο εξοπλισμός θα πρέπει να προσφέρει την υπηρεσία INTELLIGENT PARK PILOT2 ως μέρος του Mercedes me connect.

Μόλις οι οδηγοί χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Mercedes me, θα μπορούν να αφήσουν το όχημά τους σε μια προκαθορισμένη περιοχή παράδοσης. Αφού θα έχουν βγει όλοι οι επιβάτες από το όχημα, η εφαρμογή ξεκινά τον ελιγμό στάθμευσης. Στη συνέχεια, το σύστημα στάθμευσης ελέγχει εάν η διαδρομή προς τον θέση στάθμευσης είναι σαφής.

Φυσικά, οι οδηγοί λαμβάνουν μια ειδοποίηση στην εφαρμογή που επιβεβαιώνει ότι η «έξυπνη» υποδομή έχει αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος. Έπειτα, μπορούν να εγκαταλείψουν το γκαράζ στάθμευσης.

Η Mercedes-Benz ηλεκτρίζει την Ιαπωνία!

Το όχημα της γερμανικής φίρμας ξεκινά αυτόματα και βρίσκει το δικό του δρόμο προς τη θέση στάθμευσης του. Έτσι, όταν ο οδηγός επιθυμεί να ανακτήσει το αυτοκίνητo του από το γκαράζ, μπορεί να το καλέσει μέσω εντολής από το smartphone. Στη συνέχεια, το όχημα παίρνει τον δικό του δρόμο προς μία προκαθορισμένη περιοχή παραλαβής.

Οι αισθητήρες της Bosch στο γκαράζ στάθμευσης παρακολουθούν τον διάδρομο οδήγησης και το περιβάλλον του και παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την καθοδήγηση του οχήματος. Η τεχνολογία στο όχημα μετατρέπει τις πληροφορίες που λαμβάνει από την υποδομή σε ελιγμούς.

Έτοιμο το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης της Bosch και της Mercedes-Benz

Με αυτόν τον τρόπο, τα οχήματα μπορούν να οδηγούν ακόμη και μόνα τους σε ράμπες μεταξύ των ορόφων στο γκαράζ στάθμευσης. Επιπλέον, εάν οι αισθητήρες της υποδομής ανιχνεύσουν κάποιο εμπόδιο, το όχημα φρενάρει και ακινητοποιείται με ασφάλεια.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής ενός αυτοκινήτου Mercedes-Benz, το οποίο συνεργάζεται με το αυτόνομο σύστημα στάθμευσης της Bosch:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!