Αναγκαστική αλλαγή ονόματος για την Alfa Romeo Milano

Μετά από πίεση από μέλη της Ιταλικής κυβέρνησης, η Alfa Romeo αναγκάζεται να αλλάξει το όνομα του νέου της SUV από Milano σε Junior.

Ακούστε το άρθρο

Μετά από πίεση από μέλη της Ιταλικής κυβέρνησης, η Alfa Romeo αναγκάζεται να αλλάξει το όνομα του νέου της SUV από Milano σε Junior.

Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη αναταράξεις για την Alfa Romeo, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το όνομα της Milano. Το μοντέλο που είδαμε για πρώτη φορά πριν από λίγα εικοσιτετράωρα θα έχει την ονομασία Junior. Μετά από πίεση από την Ιταλική κυβέρνηση.

Ο άγνωστος Ιταλικός νόμος

Η απόφαση αυτή ήρθε λίγες μόνο ημέρες μετά την κριτική του Adolfo Urso, Υπουργού βιομηχανίας της Ιταλίας. Το πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι η Alfa Romeo προωθεί ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στο εξωτερικό με Ιταλικό όνομα. Η Milano κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Alfa στο Tychy της Πολωνίας. «Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano δεν μπορεί να παράγεται στην Πολωνία,» είπε ο Urso. «Αυτό απαγορεύεται από το Ιταλικό δίκαιο.»

Αναφέρεται σε έναν νόμο του 2003 που απαγορεύει τη χρήση ονομάτων που ακούγονται ως Ιταλικά. Και ψευδώς ισχυρίζονται ή υπονοούν ότι παράγονται στην Ιταλία, σύμφωνα με το Reuters.

Αναγκαστική αλλαγή ονόματος για την Alfa Romeo Milano

«Αυτός ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορεί κάποιος να δίνει ενδείξεις που παραπλανούν τους καταναλωτές,» πρόσθεσε ο Urso. «Έτσι, ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano πρέπει να παράγεται στην Ιταλία. Διαφορετικά, δίνει μια παραπλανητική ένδειξη που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το Ιταλικό δίκαιο.»

Η ονομασία Milano είναι ένας φόρος τιμής στην πόλη του Μιλάνο, όπου η Alfa Romeo ξεκίνησε τη διαδρομή της. Αρχικά το είδαμε στην πισωκίνητη Busso V-6-powered 75 sedan στη Βόρεια Αμερική. Όπου στάθηκε απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το BMW Σειρά 3.

Όπως το «Milano», το «Junior» είναι μια ακόμα αναβίωση ονόματος. Το όνομα Junior έδινε αρχικά η Alfa Romeo σε μοντέλα ως επίπεδο εξοπλισμού στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Συγκεκριμένα στα βασικά μοντέλα των σειρών Giulia.

«Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτό το επεισόδιο θα μείνει χαραγμένο στην ιστορία της μάρκας,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Philippe Imparato. «Είναι μεγάλη ευθύνη αλλά ταυτόχρονα είναι ένα συναρπαστικό σημείο. Η επιλογή του νέου ονόματος της Alfa Romeo Junior είναι εντελώς φυσική. Καθώς είναι ισχυρά συνδεδεμένη με την ιστορία της μάρκας. Και είναι μεταξύ των αγαπημένων ονομάτων τόσο της εταιρείας όσο και του κοινού».

Πηγή: motor1.com

abb_img