Ανανεωμένο Audi A3 με νέο εσωτερικό και έκδοση S3

Με στοχευμένες αναθεωρήσεις και μια έκδοση με ισχύ 333 ίππων η Audi ανανεώνει το δημοφηλές μοντέλο της, το A3.

Ακούστε το άρθρο

Με στοχευμένες αναθεωρήσεις και μια έκδοση με ισχύ 333 ίππων η Audi ανανεώνει το δημοφηλές μοντέλο της, το A3.

Το Audi A3 έχει υποστεί μια σημαντική ανανέωση για το 2024, που το ευθυγραμμίζει με τις ενημερώσεις που είδαμε στους άλλους χρήστες της ίδιας πλατφόρμας. Δηλαδή τα Volkswagen Golf και Skoda Octavia. Αυτή η ανανέωση περιλαμβάνει ανασχεδιασμένο εσωτερικό, καινοτόμα χαρακτηριστικά φωτισμού και την εισαγωγή ενός πιο ισχυρού μοντέλου S3.

Το ανανεωμένο A3 θα έχει αρχικά δύο επιλογές κινητήρα. Τον υβριδικό 35 TFSI 1.500 κ.εκ. βενζίνης και τον 35 TDI 2.000 κ.εκ. πετρελαίου, οι οποίοι έχουν ισχύ 150 ίππων. Ενώ αργότερα μέσα στο έτος η Audi θα προσθέσει μια ανανεωμένη υβριδική έκδοση σε αυτές τις επιλογές κινητήρων.

Δείτε ακόμα: Το νέο Audi S3 φρεσκάρεται στα σημεία

Ανανεωμένο Audi A3 με νέο εσωτερικό και έκδοση S3

Οι αναθεωρήσεις του Audi A3

Οι εξωτερικές βελτιώσεις στοχεύουν στην καλύτερη και πιο δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Και περιλαμβάνουν μια μεγαλύτερη επανασχεδιασμένη μάσκα στην μπροστινή πλευρά. Με το σήμα της Audi να προεξέχει από την κορυφή αντί να είναι ενσωματωμένο στη μέση. Υπάρχουν ακόμα νέες εισαγωγές αέρα και μια ανασχεδιασμένη αεροτομή που κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται χαμηλότερο.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένας νέος προφυλακτήρας και ένας διαχύτης, με έμπνευση από αυτόν του θρυλικού RS2 Avant, σύμφωνα με την Audi.

Τα φώτα ημέρας προσφέρουν τώρα τέσσερις διαφορετικές «υπογραφές» που οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν στα πλαίσια της εξατομίκευσης του αυτοκινήτου. Κάθε υπογραφή έχει το δικό της χαρακτηριστικό γραφικό που ανάβει όταν το αυτοκίνητο κλειδώνει ή ξεκλειδώνει. Στο εσωτερικό έχει γίνει προσπάθεια να προστεθεί επιπλέον βασικός εξοπλισμός και ψηφιακή τεχνολογία. Όλα τα επίπεδα εξοπλισμού έχουν πλέον τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit της Audi και τριάκτινο τιμόνι. Η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα έχει πιά στάνταρ υποβραχιόνιο και έναν μικρότερο επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ανανεωμένο Audi A3 με νέο εσωτερικό και έκδοση S3

Ανανέωση έχουν επίσης οι αεραγωγοί και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του εσωτερικού της καμπίνας. Υπάρχei φωτισμός στις πόρτες και φωτεινές λωρίδες στην κεντρική κονσόλα και στις ποτηροθήκες. Η Audi δίνει στο Α3 προαιρετικά ηχοσύστημα Sonos αντί του B&O. Τέλος το ανανεωμένο A3 έχει μια νέα έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της μάρκας με οθόνη 10,1 ιντσών.

Το Sportback 35 TFSI θα κοστίζει στη Γερμανία 35.650 ευρώ και το σεντάν επιπλέον 800 ευρώ.

Μια αναθεωρημένη έκδοση του Audi S3 θα ακολουθήσει αργότερα μέσα στο έτος, με ένα αναβαθμισμένο 2λιτρο κινητήρα που θα έχει σημαντική αύξηση ισχύος στα 333 άλογα. Καθώς και το σύστημα torque splitter του RS3.

Πηγή: autocar.co.uk

abb_img