Αναβιώνει ως ηλεκτρικό το Renault 5!

Το ηλεκτρικό στρατηγικό πλάνο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Είναι επίσημο, η Renault αναβιώνει ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το θρυλικό  μοντέλο 5 ! Αυτό αποκάλυψε ο CEO της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας  Luca De Meo, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναλύοντας το στρατηγικό πλάνο της Renault για τα επόμενα χρόνια.

Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες, στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του ομίλου αλλά και στη κινητικότητα, αποτελούν προτεραιότητες για τον όμιλο, όπως υπογράμμισε ο Luca De Meo. Η Renault θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και γι’ αυτό θέτει ως στόχο, έως το 2025, το 35% των πωλήσεών της σε παγκόσμια κλίμακα, να είναι ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Το στρατηγικό πλάνο της Renault που ονομάστηκε «Renaulution», έχει ως προμετωπίδα την αναβίωση παλιών μοντέλων που έγραψαν ξεχωριστή εμπορική και αυτοκινητιστική ιστορία, ως αμιγώς ηλεκτρικά. Πρώτο στη λίστα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της, είναι το μοντέλο 5. H σύγχρονη και ηλεκτρική εκδοχή του αυτοκινήτου, έχει πολλές σχεδιαστικές ομοιότητες και αναφορές από τον «θρυλικό» πρόγονό του.

Renault 5 EV

Παράλληλα ο CEO της Renault αποκάλυψε ότι ο όμιλος σκοπεύει να μετατρέψει την Alpine σε μια εταιρεία που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων, με έντονο αγωνιστικό χαρακτήρα. H Alpine μετατρέπεται, λοιπόν, σε εταιρεία με αμιγώς ηλεκτρική σφραγίδα.

Πρόσφατα

Δημοφιλή