«Άνεμος» ανανέωσης για την Jaguar I-Pace

Η Jaguar φρεσκάρει στα σημεία την I-Pace, προσδίδοντάς της ανανεωμένη εμφάνιση αλλά και ενδιαφέρουσες αλλαγές σε επίπεδο τεχνολογίας.

Η στιγμή της ανανέωσης της Jaguar I-Pace έφτασε, με την εταιρεία να προχωρά σε φρεσκάρισμα του μοντέλου, τόσο στον αισθητικό όσο και στον τεχνολογικό τομέα. Μάλιστα, οι αισθητικές αλλαγές είναι αρκετά περιορισμένες για το βρετανικό ηλεκτρικό μοντέλο, μιας και η εικόνα του παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Με το πολυτελές μοντέλο, η βρετανική εταιρεία εισέβαλε δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση το 2018, μία χρονιά την οποία τα ηλεκτρικά οχήματα έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Προφανώς, ακόμη και σήμερα, η Jaguar I-Pace αποτελεί ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα στην κατηγορία.

«Άνεμος» ανανέωσης για την Jaguar I-Pace

Διακριτικές οι αισθητικές επεμβάσεις στην εικόνα της Jaguar I-Pace

Εξωτερικά, η Jaguar αποφάσισε να κάνει καίριες, αλλά διακριτικές αλλαγές στην κομψή σιλουέτα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, η κλειστή μάσκα στο εμπρός μέρος διαθέτει νέα σχεδίαση και είναι βαμμένη σε γκρι χρώμα, Atlas Grey. Επιπλέον, την ανάλογη απόχρωση έχουν λάβει και τα κάθετα πτερύγια, εξωτερικά των αεραγωγών του προφυλακτήρα.

Η Jaguar αυξάνει την αυτονομία της υβριδικής F-Pace

Στον αντίποδα, οι πλαϊνές «ποδιές» στο κάτω μέρος των θυρών είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος της I-Pace. Μάλιστα, την ίδια λογική ακολούθησε η εταιρεία τόσο για τον πίσω διάχυτη όσο και για τον εμπρός προφυλακτήρα. Και τα δύο αυτά τμήματα έχουν πλέον το ίδιο χρώμα με το αμάξωμα.

Την ανανεωμένη εικόνα ολοκληρώνουν μαύρες λεπτομέρειες, όπως τα πλαίσια των παραθύρων, τα καπάκια των καθρεπτών και τα λογότυπα στο πίσω μέρος. Τέλος, παράλληλα με την ανανέωση του οχήματος, η εταιρεία προσφέρει δύο νέες επιλογές σε χρώματα αμαξώματος.

Η Jaguar «ηλεκτρίζεται» με τρία νέα SUV

Με 400 ίππους και νέες επιλογές κατά τη φόρτιση

Η ανανεωμένη Jaguar I-Pace εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελούν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα. Μάλιστα, η ισχύς των δύο αυτών ηλεκτρικών μοτέρ φτάνει τους 400 ίππους και τα 696 Nm ροπής. Επιπλέον, ισχύ στο σύστημα δίνει μία μπαταρία με χωρητικότητα 90 kWh, ενώ παράλληλα προσφέρει αυτονομία 470 χιλιομέτρων.

Μία νέα λειτουργία με την ονομασία Low Cost Hours Only αποκτά η Jaguar I-Pace, ώστε ο χρήστης να ορίζει συγκεκριμένες ώρες φόρτισης. Επιπλέον, οι κάτοχοι μπορούν πλέον να ρυθμίζουν ώστε η φόρτιση να σταματά σε συγκεκριμένο επίπεδο που εκείνοι επιθυμούν. Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο, διότι έτσι μπορούν να λάβουν τόση ενέργεια όση ακριβώς χρειάζονται ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Formula E: Επιβλητική νίκη της Jaguar στη Ρώμη!

«Άνεμος» ανανέωσης για την Jaguar I-Pace

Τέλος, το preconditioning είναι ακόμη μία νέα τεχνολογία για την I-Pace. Έτσι, το όχημα όταν φορτίζει, μπορεί να θερμαίνει ή να ψύχει την μπαταρία του, φτάνοντάς την στην ιδανική θερμοκρασία. Επιπλέον, ανάλογη διαδικασία μπορεί πλέον να κάνει και με την καμπίνα του ηλεκτρικού μοντέλου.

Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί ενέργεια που θα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη και μέσω της εφαρμογής Jaguar Remote, η οποία είναι ενημερωμένη και πιο εύκολη στη χρήση.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!