Apex AP-0: Ηλεκτρική καταιγίδα 650 ίππων!

Η Apex παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού σπορ μοντέλου AP-0, το οποίο αποδίδει 650 «εξηλεκτρισμένους» ίππους.

Η Apex παρουσίασε ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των super sports. Πρόκειται για ένα μοντέλο με αγωνιστικό χαρακτήρα, όμως μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στο δημόσιο δρόμο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το AP-0 προσφέρει μία αίσθηση «γιορτής» για τον οδηγό του. Ωστόσο, είναι ικανό να προσφέρει μία ξεχωριστή οδηγική εμπειρία, ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία.

Εξωτερικά, είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα όχημα υπερ-υψηλών επιδόσεων, το οποίο έχει επιστρέψει από το… μέλλον. Φυσικά, το «σώμα» του διαθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει ανθρακόνημα. Μάλιστα, το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνά τα 1.200 κιλά. Επιπλέον, το δάπεδο είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε ο αέρας που το διαπερνά, να συμβάλλει στη σταθερότητα του οχήματος.

Pininfarina Battista: «Έσπασε» τα χρονόμετρα στην Ινδία!

Το Apex-01 είναι εντυπωσιακό από όπου και να το κοιτάξεις!

Κάποια από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, είναι η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο εμπρός μέρος και το κεντρικό πτερύγιο στην οροφή. Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να μη σχολιάσει τις εντυπωσιακές ζάντες 19 και 20 ιντσών, κατασκευασμένες επίσης από ανθρακόνημα. Μάλιστα, οι πόρτες του Apex AP-0 ανοίγουν προς τα πάνω, όπως παραδοσιακά συναντάμε σε τέτοιου είδους κατασκευές. Τέλος, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ολοκληρώνουν το «πακέτο», προσφέροντας επιθετική εικόνα.

Ανάλογα εντυπωσιακή είναι και η εικόνα στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό του Apex AP-0, θυμίζοντας ταινία επιστημονικής φαντασίας. Φυσικά, ο πίνακας οργάνων είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακός και χωρισμένος σε τρία τμήματα. Μάλιστα, στην καμπίνα υπάρχουν διακοσμητικά από ανθρακόνημα και αλουμίνιο σε ένα μεγάλο μέρος της. Παράλληλα, τα bucket καθίσματα είναι εκεί για να στηρίζουν τους επιβαίνοντες, όταν το AP-0 είναι σε… fast forward.

Estrema Fulminea: O επόμενος «ηλεκτρικός» βασιλιάς του Nürburgring;

Apex AP-0: Ηλεκτρική καταιγίδα

Στην… πρίζα με 650 ίππους και 0-100 σε 2,3 δευτερόλεπτα!

Κάτω από το «εξωγήινο» αμάξωμα του Apex AP-0 υπάρχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης υψηλής απόδοσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η ισχύς του μοντέλου φτάνει τους 650 ίππους και τα 580 Nm ροπής. Μάλιστα, για να «αγγίξει» τα 100 χλμ./ώρα από στάση, αρκούν μόλις 2,3 δευτερόλεπτα. Τέλος, η τελική ταχύτητα του ηλεκτρικού σπορ μοντέλου, ξεπερνά ελάχιστα τα 300 χλμ./ώρα.

Στον τομέα της αυτονομίας, το AP-0 μπορεί να κινηθεί με φυσιολογικούς ρυθμούς για 515 χιλιόμετρα, με μία φόρτιση. Για αυτό είναι υπεύθυνη μία μπαταρία, τοποθετημένη στο πάτωμα του οχήματος, με χωρητικότητα 90 kWh. Μάλιστα, ο τυχερός ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού Apex θα φορτίσει από το 10-80% σε μόλις 15 λεπτά, με χρήση ταχυφορτιστή.

Yangwang U9: Το κινέζικο ηλεκτρικό hypercar των 1.115 ίππων

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αυτή τη μοναδική ηλεκτρική κατασκευή, θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους περίπου 350.000 δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Apex AP-0 θα ξεκινήσει την παραγωγή του στο Μαϊάμι την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, είναι διαθέσιμο προς κράτηση στην ιστοσελίδα της μάρκας.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το video με την επίσημη παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού Apex AP-0:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!