Αποκάλυψη για τη νέα ηλεκτρική Lexus RZ 450e

Τα αποκαλυπτήρια της νέας Lexus RZ 450e είναι πλέον γεγονός, με την ιαπωνική εταιρεία να στοχεύει σε ένα πιο… ηλεκτρικό μέλλον.

Ακούστε το άρθρο

Τη νέα αμιγώς ηλεκτρική Lexus RZ 450e αποκάλυψε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων. Το νέο αυτοκίνητο θα «ηγηθεί» στην μεταστροφή της γκάμας της με πορεία προς τον εξηλεκτρισμό.

Παράλληλα, είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που έχει ως βάση την πλατφόρμα e-TNGA της Toyota. To νέο ηλεκτρικό SUV είναι «συγγενής» των Subaru Solterra και Toyota Bz4x.

Lexus RZ 450e: Πλησιάζουν τα αποκαλυπτήρια!

Η RZ 450e χρησιμοποιεί νέα πλατφόρμα με νέες διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, έχει μεταξόνιο 2,850 μ., μήκος 4,805 μ., πλάτος 1,895 μ. και ύψος 1,635 μ. Διαθέτει αιχμηρή και επιθετική εμφάνιση, στοιχεία τα οποία φανερώνουν έναν πιο σπορ χαρακτήρα.

Με σπορ χαρακτήρα και σύγχρονη σχεδίαση

Εξωτερικά, και ειδικότερα στο μπροστά μέρος, βλέπουμε μια κλειστή μάσκα, την οποία πλαισιώνουν αιχμηροί προβολείς. Αυτοί με τη σειρά τους «αγκαλιάζουν» τα λεπτά φώτα ημέρας. Οι κάθετες εισαγωγές αέρα, επίσης βοηθούν στην ψύξη των φρένων.

Lexus: Νέο ηλεκτρικό μοντέλο με αυτονομία που… ζαλίζει

Στο πίσω μέρος από την άλλη, υπάρχει μια οριζόντια κόκκινη LED γραμμή που ενώνει τα φωτιστικά σώματα. Προσδίδοντας στο αυτοκίνητο κομψότητα και πιο μοντέρνα αίσθηση. Αντιστοίχως, στο εσωτερικό του το ίδιο φανερώνουν το τιμόνι Yoke, που θυμίζει κάτι από Formula 1.

Αποκάλυψη για τη νέα ηλεκτρική Lexus RZ 450e

Με το σύστημα DIRECT4 η Lexus RZ 450e

Αναφορικά με την κίνηση της Lexus RZ 450e, γνωρίζουμε από πριν, ότι διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης DIRECT4. Δηλαδή, δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έναν σε κάθε άξονα, με ισχύ 150 kW εμπρός και 80 kW πίσω.

Toyota bZ4X: Ψήφος εμπιστοσύνης στα ηλεκτρικά!

Η συνδυαστική απόδοση των κινητήρων είναι 312 ίπποι και 435 Nm ροπής. Επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να διανύσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα. Τέλος, φέρει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 71,4 kWh, με αυτονομία 406 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα να φτάνει τα 160 χλμ./ώρα. 

Στόχος η ηλεκτρική μεταστροφή

Θυμίζουμε ότι βασικός στόχος της ιαπωνικής φίρμας είναι η μετατροπή όλου του στόλου της σε αμιγώς ηλεκτρικού. Δηλαδή, επιθυμούν να πωλούν αποκλειστικά, αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030, σε Ευρώπη, Κίνα και Β. Αμερική. Ενώ, οι υπόλοιπες αγορές θα ακολουθήσουν μέχρι το 2035.

abb_img