«Απόβαση» της Fisker στην Ευρώπη το 2022 – Ανοίγει εμπορικά καταστήματα και στις ΗΠΑ

Η Fisker, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Καλιφόρνια, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της να ανοίξει καταστήματα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Για την ακρίβεια πρόκειται να ανοίξει εμπορικά καταστήματα ξεκινώντας από το Λος Άντζελες, ενώ θα ακολουθήσει επέκταση με καταστήματα τα οποία θα βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Νέα μελέτη αναφέρει πως το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι οικονομικότερο από ένα θερμικό

Το πρώτο εμπορικό κατάστημα της εταιρείας, το λεγόμενο «Brand Experience Center» έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο Λος Άντζελες το πρώτο εξάμηνο του 2022, ακολουθούμενο από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών κεντρικών γραφείων της εταιρείας στο Μόναχο, το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί.

Το άνοιγμα τουλάχιστον τεσσάρων ακόμα εμπορικών κέντρων θα ακολουθήσει το δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους, και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και την Κοπεγχάγη.

Τα νέα εμπορικά κέντρα της Fisker θα διαμορφώσουν την εμπειρία των πελατών

 

Σύμφωνα με την Fisker, η κίνηση αυτή θα προσφέρει στους δυνητικούς πελάτες της, την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν τα οχήματα της εταιρείας, καθώς και να μιλήσουν με ειδικούς σχετικά με τα αυτοκίνητα της εταιρείας επί τόπου.

«Με λιγότερες από 500 ημέρες μέχρι την έναρξη της παραγωγής του Fisker Ocean, εστιάζουμε ταυτόχρονα και στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Henrik Fisker, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fisker.

«Τα εμπορικά μας καταστήματα θα αποτελέσουν το κύριο φυσικό σημείο επαφής με τα οχήματά μας, για την πλειονότητα των δυνητικών μας πελατών. Τα παγκόσμια σχέδια μας για τη διάθεση των οχημάτων μας επικεντρώνονται στις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές που έχουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα – και όπου συναντάμε και τον μεγαλύτερο αριθμό κρατήσεων για αγορά οχήματος».

Μελλοντικές πωλήσεις, αλλά και σχέδια για την Fisker

Fisker Ocean

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή του Fisker Ocean στο εργοστάσιο της Magna’s Graz έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου 2022.

Η Fisker σχεδιάζει, επίσης, να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού της SUV στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τον Νοέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία, 62.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά των οχημάτων της, ενώ ελήφθησαν και 3.300 κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν με προκαταβολή.

Πρόσφατα, η βρετανική υπηρεσία συνδρομής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Onto υπέγραψε συμφωνία με τη Fisker για την παράδοση έως και 700 Fisker Ocean έως το 2023, ενώ μέσα στο 2020, η εταιρεία παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών Viggo, της Δανίας είχε επίσης παραγγείλει 300 οχήματα από την Fisker.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία Foxconn – Fisker για τη δημιουργία προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων

Στις ΗΠΑ, το Fisker Ocean θα λανσαριστεί σε συνιστώμενη λιανική τιμή 37.499 δολαρίων ΗΠΑ (χωρίς την επιδότηση).

Για τη Γερμανία όμως, η Fisker έχει ανακοινώσει μια τιμή που θα βρίσκεται «κάτω από τα 32.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των επιδοτήσεων που σχετίζονται με την ΕΕ».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!