Αpple και Tesla: Υπήρξε «φλερτ», το mega-deal όμως δεν προχώρησε…

Θα ήταν αναμφίβολα ένα mega-deal που θα άλλαζε άρδην τον κόσμο της αυτοκίνησης. To «φλερτ» ανάμεσα σε Τesla και Αpple υπήρξε κατά το παρελθόν, ωστόσο, οι δύο σημαντικές εταιρείες δεν έφτασαν στο οριστικό deal. Αυτό προέβλεπε την εξαγορά της Tesla από την Apple, όπως «εξομολογήθηκε» πρόσφατα ο Elon Musk.

Ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είχε επιδιώξει συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αpple Τim Cook, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της Tesla, από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Ο Musk, απογοητευμένος εκείνη την περίοδο, από τις χαμηλές «πτήσεις» του Model 3 στην παγκόσμια αγορά, σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει την Τesla.

Η Apple φάνταζε ως ο ιδανικός αγοραστής και προφανώς υπήρχαν ενδείξεις ενδιαφέροντος για την Τesla. Υπό αυτές τις συνθήκες, κλείστηκε ραντεβού ανάμεσα στον Elon Musk και τον Τim Cook, ωστόσο ο τελευταίος δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Διαβάστε: Ηλεκτρικό αυτόνομο αυτοκίνητο δια χειρός Apple!

«Αρνήθηκε να δώσει το παρών στη συνάντηση», είπε χαρακτηριστικά ο Εlon Musk, ο οποίος αναφέρθηκε στο άγνωστο έως σήμερα περιστατικό, με αφορμή την είδηση ότι η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2024.