Οι πιθανοί συνεργάτες της Apple στην κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Ποιος θα κατασκευάσει το αυτοκίνητο της Apple; Το Bloomberg, αναφέρει τους πιθανούς συνεργάτες της Apple, στη προσπάθεια του αμερικανικού κολοσσού της ηλεκτρονικής, να κατασκευάσει το πρώτο του αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τα σχέδια για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αρκετούς πιθανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και ειδικευμένες εταιρείες που έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν ένα ηλεκτρικό αυτοκινούμενο όχημα για τον τεχνολογικό γίγαντα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Apple επιθυμεί διακαώς να λανσάρει μέχρι το 2024, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το δικό της σήμα.

Το μυστικό πρόγραμμα έχει αποκτήσει έντονη δυναμική τους τελευταίους μήνες, ενώ στο δυναμικό των στελεχών της Apple έχουν προστεθεί πολλά πρώην στελέχη της Tesla, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς υπό την επίβλεψη του κορυφαίου στελέχους τεχνητής νοημοσύνης της Apple, βελτιώνοντας τις οδικές δοκιμές.

Η πρωτοβουλία, γνωστή ως Project Titan μέσα στην Apple, προσελκύει έντονο ενδιαφέρον, λόγω της προοπτικής να δώσει νέες δυνατότητες στην αυτοκινητοβιομηχανία και τις αλυσίδες εφοδιασμού, όπως έκανε το iPhone στην αγορά των smartphones.

Εάν και όταν η Apple δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο, είναι πιθανό να αναζητήσει πολλούς συνεργάτες – έναν κύριο για την κατασκευή του οχήματος και πολλούς άλλους για την παροχή βασικών εξαρτημάτων. Οι ακόλουθες εταιρείες -οι εκπρόσωποι των οποίων αρνήθηκαν να σχολιάσουν – είναι οι πιθανές υποψήφιες, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Foxconn

Η Foxconn Technology Group έχει ήδη στενή σχέση με την Apple. Για πάνω από μια δεκαετία, υπήρξε ο μεγαλύτερος συνεργάτης παραγωγής της αμερικανικής εταιρείας, συγκεντρώνοντας την πλειονότητα των iPhone στον κόσμο και ένα μεγάλο κομμάτι από Macs και iPads από τεράστια συγκροτήματα που απασχολούν πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα σε όλη την Κίνα.

Τον Οκτώβριο, η Foxconn, της οποίας ο κύριος βραχίονας είναι η Hon Hai Precision Industry, παρουσίασε το πρώτο σασί ηλεκτρικών οχημάτων και μια πλατφόρμα λογισμικού για να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να φέρουν τα μοντέλα στην αγορά γρηγορότερα. Σχεδιάζει επίσης να λανσάρει μια μπαταρία στερεάς κατάστασης έως το 2024.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Terry Gou, ανακοίνωσε ένα σχέδιο στις αρχές του 2020 για τη δημιουργία κοινοπραξίας με την Fiat Chrysler Automobiles για την ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, αν και η Foxconn δεν θα συμμετάσχει σε καμία συναρμολόγηση.

Τον Ιανουάριο, η Foxconn υπέγραψε συμφωνία κατασκευής με την κινεζική εταιρεία εκκίνησης EV Byton με στόχο να ξεκινήσει μαζική παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου M-Byte SUV έως το πρώτο τρίμηνο του 2022.

abb_img
spot_img