Ας υποδεχτούμε το επετειακό Renault 5 Diamant!

Το Renault 5 Diamant είναι η επετειακή έκδοση για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του αρχέτυπου R5.

Ακούστε το άρθρο

Το Renault 5 Diamant αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το σχεδιαστή Pierre Gonalons. Ουσιαστικά, με τη δημιουργία του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπου γιορτάζουν τα 50 χρόνια κυκλοφορίας του Renault 5.

Το Renault 5 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1972 και αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία για τη γαλλική φίρμα. Συγκεκριμένα, μέσα σε 12 χρόνια η πρώτη γενιά του μοντέλου πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Renault και Alpine «ηλέκτρισαν» το Goodwood!

Ας υποδεχτούμε το επετειακό Renault 5 Diamant!

Είναι ωραίο το Renault 5 Diamant

Το Renault 5 Diamant είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο, το οποίο διατηρεί τις γραμμές του αυθεντικού. Το πρωτότυπο έχει ένα ροζ/μωβ χρώμα από μία τριπλής επίστρωσης βαφή.

Ακόμη, ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες σε χρώμα ροζ χρυσού. Το νέο πρωτότυπο της Renault διαθέτει ηλεκτρικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή και φωτιστικά σώματα σε σχήμα πολύτιμων λίθων. Επιπλέον, τους δίχρωμους τροχούς διακοσμεί ένας ήλιος στο κέντρο τους.

Renault Scenic Vision: Το μέλλον α λα γαλλικά!

Ας υποδεχτούμε το επετειακό Renault 5 Diamant!

Εσωτερική σχεδίαση με υπογραφή

Ο Pierre Gonalons απλοποίησε αρκετά το εσωτερικό του Renault 5 Diamant και διατήρησε πολύ συγκεκριμένα αντικείμενα. Το τιμόνι και η κονσόλα δαπέδου διαθέτουν μαρμάρινη επένδυση. Επιπλέον, το σχήμα του τιμονιού είναι αρκετά ιδιαίτερο.

Παράλληλα, οι καθρέπτες, οι χειρολαβές, το πλαίσιο των παραθύρων και ο λεβιές ταχυτήτων είναι κατασκευασμένα από επιχρυσωμένα ανθεκτικά υλικά.

Ο αναβαθμισμένος πίνακας οργάνων του πρωτότυπου, παρέχει πληροφορίες για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Επιπλέον, για να ξεκλειδώσει κανείς το αυτοκίνητο πρέπει να χρησιμοποιήσει το σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τέλος, το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό Renault 5 μαζικής παραγωγής θα περάσει τη γραμμή παραγωγής το 2024. Μάλιστα, θα αντικαταστήσει το Renault Zoe.

Ας υποδεχτούμε το επετειακό Renault 5 Diamant!

abb_img