Αστυπάλαια: Το project της ηλεκτροκίνησης παίρνει “σάρκα και οστά”

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην αίγλη που απέκτησε το έργο αυτό αλλά και την καλή φήμη που αποκόμισε η χώρα μας σε όλο τον πλανήτη

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πορεία του έργου Astypalea Smart & sustainable Island, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, στη διαδικτυακή παρουσίαση της μελέτης και του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης “Αστυπάλαια 4.0” που εκπόνησε και πραγματοποίησε η εταιρεία Deloitte σε συνεργασία με την δημοτική αρχή του νησιού.

“Χαίρομαι ιδιαίτερα για την δουλειά που έχει γίνει μεταξύ της Deloitte και του δήμου στην μελέτη αυτή, η οποία αποτυπώνει ένα πλαίσιο ενεργειών και δράσεων που θα ωφελήσουν το νησί” ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε: Αστυπάλαια, το παγκόσμιο πρότυπο «πράσινο» νησί – Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Νίκο Κομηνέα

Από την δική μας πλευρά, πρόσθεσε, με το έργο Astypalea Smart & sustainable Island ονειρευτήκαμε σαν κυβέρνηση την επιλογή ενός χώρου μέσα από τον οποίο θα προωθήσουμε πρωτοποριακές ιδέες, για να δείξουμε σήμερα στην κοινωνία των πολιτών μια φωτογραφία από το μέλλον.

Μια εικόνα που περιλαμβάνει υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας, αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά, διαμοιραζόμενη μετακίνηση και α λα καρτ συγκοινωνία, αλλά και αργότερα αυτόνομη οδήγηση.

Ήδη το έργο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη υλοποίησης. Ομάδες εργασίας από τον Δεκέμβριο του 2020 έχουν αρχίσει να δουλεύουν μαζί με την δημοτική αρχή, τα πέντε συναρμόδια υπουργεία, αλλά και την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen που συνεργάζεται στο όραμα αυτό.

“Σε δύο-τρεις μήνες, θα δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής” συνέχισε στην τοποθέτηση του ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα που θα εκπονηθεί για τα κίνητρα αντικατάστασης των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά θα ονομαστεί e-astypalea.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ήδη άρχισε να το επεξεργάζεται το υπουργείο Ενέργειας και σε λίγες εβδομάδες, το πολύ εντός διμήνου, θα βγει σε δημόσια διαβούλευση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμα στην αίγλη που απέκτησε το έργο αυτό αλλά και την καλή φήμη που αποκόμισε η χώρα μας σε όλο τον πλανήτη μέσω αυτού.

abb_img
spot_img