Χιλιάδες Peugeot έχουν «παγιδευτεί» στο εργοστάσιο της Stellantis

Πολλά οχήματα της Peugeot είναι έτοιμα προς παράδοση, αλλά δεν έχουν τρόπο να φτάσουν στους αγοραστές τους.

Με ένα σοβαρό πρόβλημα είναι αντιμέτωπη η Stellantis, σε ότι αφορά την παράδοση έτοιμων αυτοκινήτων προς τους νέους ιδιοκτήτες τους. Πιο αναλυτικά, χιλιάδες είναι τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν «κολλήσει» στο εργοστάσιο του Ομίλου, στην Ανατολική Γαλλία. Μάλιστα, τα περισσότερα εξ αυτών είναι… Peugeot.

Ειδικότερα, τα περισσότερα μοντέλα είναι Peugeot 3008 και 5008, τα οποία έχουν κατακλύσει τις εγκαταστάσεις της Stellantis, στην πόλη Soschaux. Αυτό συμβαίνει, διότι ο Όμιλος δεν βρίσκει τον τρόπο να τα μεταφέρει στους τελικούς τους προορισμούς.

Το Peugeot 3008 και σε plug-in hybrid έκδοση!

Η παραγωγή των οχημάτων της Peugeot δεν έχει σταματήσει

Επιπλέον, είναι τόσα πολλά, που οι άνθρωποι του εργοστασίου τα μεταφέρουν ακόμα και 50 χιλιόμετρα μακριά, αφού έχουν νοικιάσει χώρους πάρκινγκ για την φύλαξή τους. Ωστόσο, η παραγωγή των μοντέλων της γαλλικής φίρμας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που είναι έτοιμα ημερησίως, αγγίζει τις 1.100 μονάδες.

Ο εκπρόσωπος του εργατικού σωματείου CGT στο εργοστάσιο τόνισε:

«Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα για την παράδοση νέων οχημάτων. Περίπου 4.000 είναι ακινητοποιημένα στο πάρκινγκ του εργοστασίου. Μάλιστα, χθες το μεσημέρι αναγκαστήκαμε να τα παρκάρουμε και εκτός των εγκαταστάσεων».

Χιλιάδες έτοιμα Peugeot έχουν «παγιδευτεί» στο εργοστάσιο

Peugeot: 5 νέα ηλεκτρικά έως το 2025!

Ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της StellantisRichard Palmer, απέδωσε την αδυναμία μεταφοράς σε πρόβλημα στα logistics.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Δεν υπάρχουν διαθέσιμα πλοία, τρένα μεταφοράς αυτοκινήτων, φορτηγά και οδηγοί. Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις μεταφορές».

Στις εγκαταστάσεις της Stellantis στη Sochaux συναντάμε το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς αποτελεί τον κόμβο διανομής των ετοιμοπαράδοτων οχημάτων από διάφορα εργοστάσια του Ομίλου. Η εταιρεία προσπαθώντας να δώσει μία λύση, προτείνει στους εμπόρους να παραλάβουν οι ίδιοι τα οχήματα από τις εγκαταστάσεις.

Stellantis: Εθελούσια έξοδος προσωπικού

Και η Tesla αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα

Την ίδια στιγμή, παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Tesla. Το τελευταίο τρίμηνο η παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε κατά 22.000 μονάδες τις παραδόσεις, έχοντας αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Πριν από ένα μήνα, ο οικονομικός διευθυντής τόνισε ότι η εταιρεία προσπαθεί να εξασφαλίσει πλοία για να μεταφέρει αυτοκίνητα από τη Σανγκάη στην Ευρώπη. Όπως επίσης και φορτηγά για παραδόσεις σε περιοχές των ΗΠΑ και της Γηραιάς Ηπείρου.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!