Czinger 21C: Το υπεραυτοκίνητο της Αμερικής!

Στον πυρήνα του Czinger 21C, βρίσκεται ένας V8 στροφαλοφόρος επίπεδος κινητήρας, τοποθετημένος στη μέση, με κυβισμό μόλις 2,88 λίτρων.

Ακούστε το άρθρο

Η αναμονή για το Czinger 21C ήταν μακρά, αλλά ο τύπος έχει ενημερωθεί ότι τα πρώτα αυτοκίνητα πελατών θα ξεκινήσουν θα παραδοθούν φέτος. Μιλώντας με εκπρόσωπο της εταιρείας, ενημερωθήκαμε ότι. Και το Czinger απέχει εβδομάδες από την ολοκλήρωση της νέας μονάδας παραγωγής “Area 21″ στο Torrance, CA. Και όπου το 21C θα ξεκινήσει την παραγωγή. Οι πρώτες παραδόσεις πελατών έχουν προγραμματιστεί για αυτό το καλοκαίρι.”

Αποκαλύφθηκε το 2020, το εξωφρενικό υπεραυτοκίνητο των ΗΠΑ, εμπνεύστηκε από ένα άλλο σκληροπυρηνικό εγχώριο σύμβολο. Το διάσημο βομβαρδιστικό μεγάλης εμβέλειας SR-71 Blackbird και μας έκανε να ονειρευόμαστε το ντεμπούτο του από τότε που το κοιτάξαμε. Η εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες, μας ιντριγκάρει όλα αυτά τα χρόνια με δοκιμές στο δρόμο και συχνές ειδήσεις.

Αλλά σύντομα οι πελάτες θα μπορούν να αισθανθούν τη δύναμη του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης κατά παραγγελία. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το όχημα είναι το «πρώτο υπεραυτοκίνητο στον κόσμο, σχεδιασμένο και τρισδιάστατο εκτυπωμένο με ανθρώπινη τεχνητή νοημοσύνη. Και το απόλυτο όπλο δρόμου και τροχιάς. Το εξωτερικό είναι τυπικό στυλ υπεραυτοκίνητων, που σημαίνει ότι είναι ένα κομμάτι της κυλιόμενης τέχνης κατά παραγγελία.

Αλλά μόλις ξεπεράσετε την καλή εμφάνιση, θα σας καλωσορίσουν 1+1 θέσεις και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης. Στον πυρήνα του βρίσκεται ένας V8 στροφαλοφόρος σε επίπεδο επίπεδο, τοποθετημένος στη μέση, με κυβισμό μόλις 2,88 λίτρων. Δύο στροβιλοσυμπιεστές έχουν τοποθετηθεί, επιτρέποντας στον κινητήρα να παράγει απίστευτα  ποσά ισχύος, στην απολύτως στρατοσφαιρική κόκκινη γραμμή των 11.000 σ.α.λ.

Czinger 21C: full power

Πόση δύναμη; Αλλά, αυτό περιπλέκεται από το γεγονός, ότι ο κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και στους δύο μπροστινούς τροχούς. Αλλά όταν τα λαμβάνετε όλα υπόψη, θα έχετε μια εκπληκτική ιπποδύναμη 1.250 ίππων. Και με 1.350 ίππους που μπορούν να επιτευχθούν, εάν ο αγοραστής επιλέξει την έκδοση «πλατύ αμάξωμα». Με το απόβαρο να φτάνει μόλις τα 1.250 κιλά και την ισχύ να πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς, η εταιρεία λέει ότι το όχημα μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα, σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα. Και με το τετρακοσάρι σε 8,1 δευτερόλεπτα. Το hypercar θα φτάσει τα 300 χλμ/ώρα, σε μόλις 15 δευτερόλεπτα, αριθμοί που προκαλούν δέος.

Περιορισμένη εκτέλεση, απεριόριστο δυναμικό

Η εταιρεία αποκάλυψε μια αρχική σειρά 80 οχημάτων, που σίγουρα έχουν εξαντληθεί. Και  ειδικά αφού η Czinger ανακοίνωσε μοντέλα περιορισμένης έκδοσης, για να κρατήσει τους αγοραστές «στη πρίζα». Το εργοστάσιο που ολοκληρώνεται και τα πρώτα αυτοκίνητα που θα παραδοθούν, θα είναι το αποκορύφωμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης ετών. Αλλά η εισροή μετρητών, σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί σύντομα να αρχίσει να προσβλέπει στο μέλλον.

Το 21C είναι μόνο η αρχή, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει μια πληθώρα μοντέλων μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένου ενός Hyper GT. Αυτό το δίθυρο, τετραθέσιο, με πτερύγια γλάρου grand tourer, φαίνεται να είναι εξίσου φιλόδοξο με το 21C. Αλλά η εταιρεία είναι ανένδοτη ότι θα βγει στην παραγωγή. Ο στόχος είναι να παραμείνουμε χαμηλού όγκου και υψηλών επιδόσεων στο μέλλον. Και με στόχο τη χρήση τεχνολογίας αιχμής και τεχνικών παραγωγής, για την παραγωγή μερικών από τα πιο προηγμένα υπερ-οχήματα στον κόσμο.

Πηγή: CARBUZZ

abb_img