Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν αποτελεσματική σωματική άσκηση, σύμφωνα με έρευνα

ΗλεκτροκίνησηΜικροκινητικότηταΤα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν αποτελεσματική σωματική άσκηση, σύμφωνα με έρευνα

Η διαδρομή από και προς τα γραφείο, οι κυριακάτικες παραλιακές βόλτες, οι ποδηλατάδες με φίλους, η αναζήτηση του καλύτερου καφέ ή brunch σε διάφορες περιοχές της Αθήνας έχουν ήδη συνδεθεί για αρκετούς από εμάς με τα ηλεκτρικά ποδήλατα. 

Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Αθηναίοι, αλλά και άνθρωποι που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα τα εντάσσουν στην καθημερινότητά τους δίνοντας άλλον “αέρα” στον χαρακτήρα των μετακινήσεων και της διασκέδασής τους. Τι συμβαίνει όμως με την σωματική άσκηση; Πόσο αποτελεσματική είναι στην πραγματικότητα;

Ηλεκτρικό Ποδήλατο Porsche, Τα πλεονεκτήματα της σωματικής άσκησης με Ε-Bike

Τα πλεονεκτήματα της σωματικής άσκησης με e-Bike

Οι προϋπάρχουσες έρευνες που αναλύουν τα ποικίλα πλεονεκτήματα της σωματικής άσκησης ποδηλατώντας με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ήδη πολλές. Μία νέα έρευνα, ωστόσο, του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι πρόσφατα συνέκρινε τα ηλεκτρικά ποδήλατα με τα συμβατικά ποδήλατα για να αποφανθεί αν προσφέρουν τα ίδια πλεονεκτήματα σε επίπεδο άσκησης και υγείας. 

Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι οργανισμοί Υγείας παγκοσμίως θεωρούν ότι η διάρκεια 2,5 ωρών μέτριας άσκησης ανά εβδομάδα με ηλεκτρικό ποδήλατο είναι η πλέον ενδεδειγμένη για τους ενήλικες, καθώς η άσκηση με αυτά τα χαρακτηριστικά έχει αποδεδειγμένα ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αλλά και παθήσεων, όπως είναι ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα: Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι

Ηλεκτρικό Ποδήλατο Porsche
Ηλεκτρικό Ποδήλατο Porsche

Η συγκεκριμένη έρευνα κατέληξε ότι οι ποδηλάτες μπορεί από τη μία να ποδηλατούν με μεγαλύτερη ένταση χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό αυτοκίνητο, από την άλλη η άσκηση με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο προσέφερε ακριβώς τα ίδια ευεργετικά πλεονεκτήματα για την υγεία μέσω της μέτριας άσκησης που είναι προτεινόμενη, ώστε να αποφεύγονται τα προαναφερόμενα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επιπλέον, όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι χρήστες ηλεκτρικών ποδηλάτων το θεωρούν περισσότερο διασκεδαστικό από ένα συμβατικό ποδήλατο.

Το γεγονός αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για χρήση του ηλεκτρονικού ποδηλάτου σε κάποιες διαδρομές που προηγουμένως το αυτοκίνητο αποτελούσε την εύκολη λύση προκειμένου κανείς να τις διανύσει, λειτουργώντας έτσι αποτρεπτικά στην περαιτέρω μόλυνση περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα: Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ