“Ε-Βike 1”- Tο πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο της Ελλάδας

Το όνομά του πρώτου ηλεκτρικού τετράτροχου ποδηλάτου στην Ελλάδα είναι «Bike -1» και κατασκευάστηκε κατά την διάρκεια της δεύτερης και τρίτης καραντίνας στην Κοζάνη από τον 52χρόνο ηλεκτρολόγο μηχανικό, Δημήτρη Γκλούμπο.

Ο κατασκευαστής κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ποδήλατο με γνώμονα το να μπορέσει να συνεισφέρει στο πράσινο αποτύπωμα της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Τα χαρακτηριστικά του «Ε-Bike -1»

Στην ουσία το «Ε-Bike -1» πρόκειται για ένα τετράτροχο ποδήλατο με μήκος 1,8 μ., πλάτος 0,90 μ., ύψος 1,47 μ., και ζυγίζει 120 κιλά, το οποίο διαθέτει καμπίνα για έναν αναβάτη και φορτίζει με την ίδιο τρόπο που φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα.

Μάλιστα διαθέτει και εναλλακτική επιλογή φόρτισης με το συνεχές πεντάλ του ποδηλάτη.

Έχει αυτονομία 1 ώρα και μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα βάρους έως και 30 κιλά.

Επιπλέον διαθέτει 7 ταχύτητες, ψηφιακό πλοηγό για την κίνηση στην πόλη, τιμόνι ποδηλάτου, ηλεκτρικά συστήματα φωτισμού, καθρέπτες, ηχεία για μουσική και ανοικτή επικοινωνία.

Είναι γεγονός ότι σε πόλεις όπως είναι η Κοζάνη λόγω της υψομετρικής και χωροταξικής της ιδιομορφίας η χρήση ενός απλού ποδηλάτου καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη και εδώ το ποδήλατο ειδικής κατασκευής «Ε-Bike -1» έρχεται να δώσει λύση.

Διαβάστε επίσης: Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Η πρώτη βόλτα του «Ε-Bike-1» στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου, ενώ στο άμεσο μέλλον θα γίνουν βελτιώσεις προκειμένου να μειωθεί το βάρος του και να αυξηθεί ο χρόνος της αυτονομίας του.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!