Έχεις Tesla και οδηγείς νύχτα; Θα πληρώσεις!

Όσοι επιλέξουν την Tesla Insurance για το Tesla τους, να γνωρίζουν ότι αν αρέσκονται να οδηγούν νύχτα θα πληρώσουν υψηλότερο ασφάλιστρο.

Ακούστε το άρθρο

Η ασφάλιση ενός οχήματος πέρα από το γεγονός πως είναι υποχρεωτική από τον νόμο, συμβάλλει και στην οικονομική προστασία των οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλων γεγονότων στον δρόμο.

Το ύψος του ασφαλίστρου προκύπτει έπειτα από την ανάλυση αρκετών δεδομένων. Το ιστορικό του οδηγού, τον τύπο του οχήματος που οδηγεί, τον τόπο διαμονής, την ηλικία, τα έτη κατοχής του διπλώματος και πολλά ακόμη.

Ακόμη πιο φθηνά τα Tesla στην Ελλάδα!

Όπως ήδη γνωρίζετε η Tesla σε πολλές χώρες του εξωτερικού προσφέρει υπηρεσίες ασφάλισης. Το ύψος του ασφαλίστρου πέρα από τους παραπάνω παράγοντες, το μεταβάλλει και η ώρα της ημέρας κατά την οποία το αυτοκίνητο κινείται. Το ασφάλιστρο αυτό είναι μηνιαίο και προφανώς δεν έχει σταθερή τιμή.

Οι επιπλέον παράγοντες που λαμβάνει υπόψη της η Tesla Insurance

Η ομάδα underwriting (το τμήμα των ασφαλιστικών που υπολογίζει τον ασφαλιστικό κίνδυνο) για τον προσδιορισμό της βαθμολογίας ασφαλείας ενός οδηγού, λαμβάνει υπόψη 6 κατηγορίες. Ο εκάστοτε αναλυτής ελέγχει τυχόν καταγραφή προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, έντονου φρεναρίσματος, απότομων ελιγμών, μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, αναγκαστική απενεργοποίηση του Autopilot κ.α.

Όμως το κερασάκι στην τούρτα είναι η οδήγηση αργά τη νύχτα. Η τελευταία παράμετρος είναι ομολογουμένως πρωτότυπη. Ο αναλυτής λαμβάνει υπόψη του αν ο κάτοχος του Tesla το οδηγεί μεταξύ 10:00 μ.μ. και 4:00 π.μ. Μπορεί οι πρώτες παράμετροι να έχουν μία λογική για τον υπολογισμό της επικινδυνότητας, όμως η τελευταία προβληματίζει.

Μάλιστα, ορισμένοι οδηγοί Tesla ανέφεραν ότι το ασφάλιστρό τους αυξήθηκε σημαντικά εξαιτίας της νυχτερινής οδήγησης. Επιπλέον, ορισμένοι για να μην πληρώνουν υψηλά ασφάλιστρα άλλαξαν τη συμπεριφορά τους. Περιόρισαν τις μετακινήσεις τους μετά τις 10:00 μ.μ. για να αποφύγουν το «πρόστιμο».

Tesla: Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι εδώ και μας… βλέπει

«Τη νύχτα είναι πιθανότερο να συμβεί ατύχημα»

Αυτό είναι το επιχείρημα των αναλυτών της Tesla και εδώ που τα λέμε έχει μία βάση, μιας και ένα ατύχημα μπορεί να λάβει χώρα πιο εύκολα εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας. Όμως αυτή η τακτική μπορεί να στρέψει μέρος ασφαλισμένων σε άλλη εταιρεία. Όποια και αν είναι η κατάληξη πάντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Έλον Μασκ πρωτοπορεί και πάλι. Και όχι με την καλή έννοια!

abb_img