Έκπτωση 34% στα διόδια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με το νέο e-pass για ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα παρέχεται έκπτωση 34% στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Αυτό είναι το πρώτο στοχευμένο εκπτωτικό πακέτο ειδικά για αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Για το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα, που έχει στο επίκεντρο τα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα, ενημερώθηκε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Την  ενημέρωση έκαναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Γέφυρα Α.Ε.» Πάνος Λούκας και ο Τεχνικός Διευθυντής, Άρης Σταθόπουλος, μαζί με στελέχη της εταιρείας.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η κυρία Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ξενάγησής της στον Εκθεσιακό χώρο και στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, που ακολούθησε, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της. Καθώς η «Γέφυρα Α.Ε.» «στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Εκπτωση στα διόδια αλλά και προστασία του περιβάλλοντος

Το νέο e-pass για τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα είναι το πρώτο ειδικό εκπτωτικό πακέτο, το οποίο μειώνει την τιμή της διέλευσης ενός ηλεκτρικού οχήματος κατά 34%. Ενώ η παραχωρησιούχος εταιρεία πρωτοπορεί σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, δίνει πλέον και τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής σε συμβόλαια συνδρομητικών προγραμμάτων e-pass, εξαλείφοντας περίπου 10.000 ταχυδρομικές συναλλαγές. Ταυτόχρονα, έχει ήδη επιτύχει μείωση των άμεσων εκπομπών CO₂ κατά 78% από το 2018.

Τα συμβατικά αυτοκίνητα θα… «πληρώνουν» αστικά διόδια

Σχετικά με την εξαγγελία του e-pass, από την «Γέφυρα Α.Ε.», μέλος του Δικτύου της VINCI Highways, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε τα εξής:

«H ‘‘Γέφυρα Α.Ε.’’ στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Πλέον, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα απολαμβάνουν για το 2024 μια σημαντική έκπτωση για κάθε διέλευση, η οποία αγγίζει τα πέντε ευρώ. Αυτή η ενέργεια αφενός αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου καταδεικνύει ότι και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη μετάβαση προς βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Θα ήθελα από την πλευρά μου, να συγχαρώ την παραχωρησιούχο εταιρεία για την πρωτοβουλία της, η οποία ουσιαστικά ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να επιλέξουν οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος».

 

abb_img
spot_img