Εκτοξεύτηκαν οι προπαραγγελίες του Tesla Cybertruck!

Περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια προπαραγγελίες έχουν ήδη λάβει χώρα για το αμιγώς ηλεκτρικό Tesla Cybertruck.

Οι προπαραγγελίες για το Tesla Cybertruck ξεπέρασαν τις 1,6 εκατομμύρια σύμφωνα με το Cybertruck Owners Club Forum. Αν και η Tesla παρουσίασε για πρώτη φόρα το αμιγώς ηλεκτρικό Pick-Up το 2019, η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2023. Όπως δείχνουν οι προπαραγγελίες, παρά τις 3 αναβολές της έναρξης της παραγωγής το Cybertruck παραμένει δημοφιλές.

To Tesla Cybertruck μεταμορφώνεται σε… τροχόσπιτο!

Πώς μετράνε τις προπαραγγελίες του Tesla Cybertruck;

Η Tesla δεν ανακοινώνει ποτέ τους αριθμούς προπαραγγελιών για τα οχήματα της. Ωστόσο, οι προπαραγγελίες για το Tesla Cybertruck ανακοινώθηκαν από το Cybertruck Owners Club Forum.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω Forum υπολογίζει τον αύξοντα αριθμό του υπολογιστικού φύλλου των κρατήσεων του Cybertruck, το οποίο φέρει τους πραγματικούς αριθμούς παραγγελίας. Επομένως, οι 1,6 εκατομμύρια προπαραγγελίες μοιάζουν αληθινές, εάν υπολογίσει κανείς την απήχηση του οχήματος.

Ακόμη, για την κατάθεση προπαραγγελίας είναι απαραίτητη η προκαταβολή 100 δολαρίων. Άρα, σύμφωνα με τα στοιχεία η Tesla διαθέτει κεφάλαιο περίπου 162 εκατομμυρίων δολαρίων. Τέλος, αν οι προπαραγγελίες λάβουν το δρόμο των πωλήσεων, η Tesla θα έχει έσοδα περίπου 123 δισ. δολαρίων.

Το Tesla Cybertruck μπαίνει και στο νερό!

Παράλληλα, η παραγωγή του Tesla Cybertruck θα ξεκινήσει στα μέσα του 2023 στο Giga Factory του Τέξας και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό κινητήρα και η αυτονομία της θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα. Ακόμη, θα ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-96 χλμ./ώρα μέσα 6,5 δευτερόλεπτα.

Η δεύτερη έκδοση θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μία φόρτιση θα της χαρίζει αυτονομία μεγαλύτερη των 480 χιλιομέτρων. Η συγκεκριμένη έκδοση θα ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-96 χλμ./ώρα μέσα σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, η Tesla θα λανσάρει και έκδοση με 3 ηλεκτρικούς κινητήρες, η αυτονομία της οποίας θα ξεπερνάει τα 800 χιλιόμετρα. Για το 0-96 χλμ./ώρα θα είναι αρκετά 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Τέλος, στη συνέχεια θα δούμε και έκδοση, η οποία θα φέρει 4 ηλεκτρικούς κινητήρες.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!