Ελικόπτερο ελέγχει τους σταθμούς φόρτισης της Tesla!

Τους ταχυφορτιστές της Tesla στη Γερμανία ελέγχει ένα ελικόπτερο, για να τους προστατεύσει από τυχόν κατάληψη από αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες.

Στη Γερμανία, το πλαίσιο σχετικά με τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι αρκετά αυστηρό. Μάλιστα, είδαμε μέχρι και ένα ελικόπτερο της βαυαρικής αστυνομίας να σταθμεύει σε έναν σταθμό ταχυφορτιστών της Tesla. Με αυτό τον τρόπο η αστυνομία επιθυμεί την αποτροπή της κατάληψης των θέσεων φόρτισης από αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Να σημειωθεί ότι η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο λογαριασμό της βαυαρικής αστυνομίας στο Twitter και αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.

Το Tesla Model 3 θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία!

Ελικόπτερο σε σταθμό ταχυφορτιστών της Tesla

Το ελικόπτερο στο σταθμό ταχυφορτιστών της Tesla αντανακλά το μήνυμα της βαυαρικής αστυνομίας. Δεν θα επιτρέψει δηλαδή σε κανένα όχημα με θερμικό κινητήρα, να καταλάβει θέση φόρτισης σε οποιοδήποτε σταθμό.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να αποδεσμεύουν τις εν λόγω θέσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης.

Η γερμανική αστυνομία επιβάλλει πρόστιμα για τις συγκεκριμένες παραβάσεις, τα οποία ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν τα 55 ευρώ.

H Tesla έχει «δρόμο» στο Μεξικό μόνο… για πάρτη της!

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει κυρώσεις για την παράνομη κατάληψη μιας θέσης φόρτισης. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω κυρώσεις περιλαμβάνουν την επιβολή χρηματικού πρόστιμου και την αφαίρεση πινακίδων. Τέλος, είναι δυνατή ακόμα και η μετακίνηση του οχήματος από τη θέση.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!