Έλον Μασκ: Αλλάζει ο CEO της Tesla;

Η Tesla φαίνεται να αλλάζει CEO, καθώς ο Έλον Μασκ αναζητά τον διάδοχο του σύμφωνα με φήμες των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα και διαρροές των τελευταίων ημερών, η Tesla θα αλλάξει ηγεσία. Συγκεκριμένα, o Έλον Μασκ είναι σε αναζήτηση νέου CEO της εταιρείας του. Μάλιστα, η είδηση έγινε γνωστή μετά την εξαγορά του Twitter από τον ίδιο. Συγχρόνως, ο Έλον Μασκ διατηρεί τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου σε διάφορες εταιρείες, όπως η SpaceX, η Boring Company, η Neuralink και η OpenAI.

Οι φορτιστές Tesla διαθέσιμοι πλέον για όλους!

Ο Έλον Μασκ και η επικείμενη δίκη

Ίσως ο λόγος αποχώρησης του Έλον Μασκ από την Tesla να είναι μία επικείμενη δίκη, η οποία έχει τον ίδιο στο επίκεντρο. Συγκεκριμένα, τον Μασκ βαραίνουν κατηγορίες για λήψη υπέρογκης αμοιβής 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως bonus για την επίτευξη στόχων, κατά παρέκκλιση των κανόνων της εταιρείας.

Μάλιστα, το εν λόγω ποσό δεν το έλαβε σε μετρητά αλλά υπό την μορφή option μετοχών. Για την ακρίβεια, αγόρασε μετοχές της Tesla σε πολύ χαμηλότερη τιμή από εκείνη που είχαν φτάσει οι συγκεκριμένες μετοχές εκείνη την περίοδο.

Οι δικηγόροι του Έλον Μασκ προβάλλουν το επιχείρημα της αναγκαιότητας της αμοιβής, ώστε τα περιουσιακά στοιχεία του Μασκ να είναι αλληλένδετα με την εταιρεία. Επομένως, ο ιδιοκτήτης θα έδειχνε έτσι γνήσιο ενδιαφέρον για το μέλλον της Tesla.

Tesla: Δυστύχημα στην Κίνα με δύο νεκρούς!

Ποιος θα είναι ο επόμενος CEO της Tesla;

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του CEO της Tesla, σύμφωνα με τις ίδιες φήμες. Αρχικά, ο πρώτος υποψήφιος είναι ο Drew Baglino, αντιπρόεδρος της εταιρείας και υπεύθυνος στον τομέα κινητήρων, καθώς και σε εκείνον της ενέργειας.

Μάλιστα, o Baglino αποτελεί τον επικρατέστερο υποψήφιο. Επιπλέον, μεγάλες πιθανότητες για τη θέση του CEO έχει ο Omead Afshar, ο οποίος είναι γενικός διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Μασκ.

Ακόμη, υποψήφιος για τη θέση είναι και ο Ashok Elluswamy, υπεύθυνος για τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπρόσθετα και ο Zach Kirkhorn, ο οποίος έχει αναλάβει τα οικονομικά της Tesla, έχει πιθανότητες για τη θέση του CEO.

Η Tesla κάνει… Zoom στη συνδεσιμότητα!

Οι εκτός Tesla υποψήφιοι

Παράλληλα, υποψήφιος για τη θέση του CEO της Tesla είναι ο JB Straubel, ο οποίος υπήρξε τεχνικός διευθυντής στην αμερικάνικη φίρμα. Πλέον, έχει ένα συμβουλευτικό ρόλο και έχει ιδρύσει την εταιρεία Redwood Materials.

Τέλος, υποψήφιος είναι και ο Herbert Diess, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Volkswagen Group. Μάλιστα, δεν θα είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει πρόταση για την εν λόγω θέση.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!