Έλον Μασκ: Το Tesla Bot η λύση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού

Ο Έλον Μασκ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης της Wall Street Journal, αναφέρθηκε στο τελευταίο του «δημιούργημα», το Tesla Bot.

Ο Έλον Μασκ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης της Wall Street Journal, ανέφερε το τελευταίο του «δημιούργημα», το Tesla Bot.  Tο ανθρωποειδές ρομπότ που είχε θετικά και αρνητικά σχόλια, κατά την παρουσίασή του στα τέλη Αυγούστου.

Ο CEO της Tesla επανέλαβε πως το ανθρωποειδές του μπορεί να δώσει λύση στην… έλλειψη εργατικού δυναμικού, αλλά ο ίδιος δεν προσδιόρισε το χρονικό πλαίσιο που αυτό θα συμβεί.

Θυμίζουμε πως, ο Musk ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το Tesla Bot, ενός ανθρωποειδούς ρομπότ το οποίο θα διαθέτει Τεχνητή Νοημοσύνη και θα μπορεί να εκτελεί γενικές επαναλαμβανόμενες εργασίες – λειτουργίες, κατά τη διάρκεια της φετινής ημερίδας Tesla Ai Day.

Όταν παρουσιάστηκε, αν και ακούστηκε σαν από τα «αστεία» του Musk, είναι ένα πραγματικό project για το οποίο η Tesla έχει ξεκινήσει ήδη τις προσλήψεις του κατάλληλου και εξειδικευμένου προσωπικού, με κύριο αντικείμενο, φυσικά, την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Χθες, κατά τη διάρκεια μία συνέντευξης στη Wall Street Journal, ο Musk απάντησε για το συγκεκριμένο project.

Elon Musk: Ο νέος σχεδιασμός του Cybertruck δεν θα περιλαμβάνει λαβή πόρτας

Η απάντηση του Έλον Μασκ

Ο ίδιος απάντησε: «Με το Autopilot και το σύστημα Full Self-Driving, πιστεύω πως δημιουργούμε την πιο πρακτική τεχνητή νοημοσύνη για καθοδήγηση στον αληθινό κόσμο – σε πραγματικές συνθήκες – και έτσι θα μπορούσατε να σκεφτείτε την Tesla ως τη μεγαλύτερη εταιρεία ρομπότ στον κόσμο. Το αυτοκίνητο είναι σαν ένα ρομπότ με τέσσερις ρόδες. Πιθανόν, μπορούμε να πάρουμε αυτήν την τεχνολογία και να την χρησιμοποιήσουμε σε ένα ανθρωποειδές και να έχουμε ένα χρήσιμο ρομπότ.

Τελικά για να έχουμε ένα ανθρωποειδές, θα πρέπει να αναπτύξουμε κάποιους συγκεκριμένους αισθητήρες και – εν τέλει – και ν χρησιμοποιήσουμε το Tesla Full Self-Driving και το Autopilot, ή την γενικότερα πλοήγηση «σε πραγματικές συνθήκες» στο ανθρωποειδές.

Ο CEO της Tesla τόνισε πως πιστεύει ότι είναι ένα πολύ σημαντικό project, αλλά δεν μπορεί να θέσει ένα χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωσή του.

«Δεν ξέρω πότε θα το έχουμε αυτό, σωστά, αλλά όταν θα το έχουμε, θα είναι σωστά», είπε ο ίδιος.

Μάλιστα, συνέχισε τονίζοντας πως το Tesla Bot θα μπορούσε να δώσει λύση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού (!).

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι! «Πως να το πω διαφορετικά; Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι. Πιστεύω πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο πολιτισμός μας είναι η μείωση των γεννήσεων.

«Εάν οι άνθρωποι δεν κάνουν πολλά παιδιά, ο πολιτισμός μας θα καταρρεύσει. Θυμηθείτε τα λόγια μου», κατέληξε ο Μασκ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!