Το Tesla Model S Plaid είναι το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής

Το Tesla Model S Plaid είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στην απαιτητική πίστα του Nurburgring.

Είναι επίσημο. Το Tesla Model S Plaid είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στην απαιτητική πίστα του Nurburgring, όπου και ολοκλήρωσε έναν γύρο σταματώντας το χρονόμετρο στα 07’:30’’.909, με μέση ταχύτητα τα 166,320 χλμ./ώρα.

Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla «ανέβασε» μία φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το οποίο είναι γνωστό πως το χρησιμοποιεί κατά κόρον για να επικοινωνεί με τους ακόλουθούς του, στην οποία καταγράφονται οι χρόνοι και η μέση ταχύτητα που κατέγραψε το αμερικανικό EV στις δύο προσπάθειες που πραγματοποίησε.

«Το Tesla Model S Plaid μόλις έθεσε επίσημα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Nurburgring. Χωρίς καμία τροποποίηση, κατευθείαν από το εργοστάσιο», σημείωσε ο Elon Musk.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, όμως, δεν έμεινε εκεί. Με δεύτερο tweet πρόσθεσε πως η επόμενη προσπάθεια της Tesla θα πραγματοποιηθεί στην «Πράσινη Κόλαση» με ένα τροποποιημένο Plaid, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με κεραμικά φρένα, αγωνιστικά λάστιχα για πίστα και αεροδυναμικά βοηθήματα.

Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε ένα ακόμα ρεκόρ ταχύτητας (!) και νέες, εντυπωσιακές εικόνες από την προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla παρέδωσε τα πρώτα «αναβαθμισμένα» Plaid Model S

Όπως εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες από το βίντεο της δεύτερης, επίσης γρήγορης, διαδρομής του Model S Plaid, στην πίστα του Nurburgring με χρόνο 7’:35’’.579, η οποία ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της Tesla.

Σε αυτό το βίντεο, η επιτάχυνση του αμερικανικού EV, σε συνδυασμό με την «αθόρυβη» λειτουργία του ηλεκτρικού οχήματος, ακούγονται μόνο τα λάστιχα που «στριγγλίζουν», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εντυπωσιακή εμπειρία, ακόμα και μέσω μίας οθόνης.

Υπενθυμίζουμε πως το ισχυρότερο εκ των Tesla Model S διαθέτει εκτιμώμενη αυτονομία 637 χλμ, χρειάζεται μόλις 2,1 δευτερόλεπτα για να αγγίξει από στάση στα 100 χλμ./ώρα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ/ώρα με μέγιστη ισχύ τους 1.020 ίππους!

Αξίζει να σημειώσουμε πως το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην «Πράσινη Κόλαση» κατείχε, έως και πριν λίγες ώρες, η Porsche Taycan Turbo με χρόνο 7′:42”.340. Δώδεκα δευτερόλεπτα περισσότερα από τον χρόνο του Tesla Model S Plaid!

Εν αναμονή της νέας προσπάθειας της Tesla ή ενός νέου ρεκόρ κάποιου αντιπάλου! Άλλωστε, η «μάχη» για την επικράτηση στην κορυφή δεν σταματά ποτέ!

Διαβάστε επίσης: Drag Race: Audi RS e-tron GT vs Porsche Taycan vs Tesla Model S

abb_img
spot_img