«Έμφραγμα» για τους οδηγούς των ηλεκτρικών στα λιμάνια

Οι κάτοχοι των ηλεκτρικών διαμαρτύρονται έντονα,γιατί χάνουν τα χρήματά τους και αναστατώνεται όλο το πρόγραμμά τους.

Ακούστε το άρθρο

Το Λιμενικό φαίνεται αποφασισμένο να τηρήσει αυστηρά την οδηγία, που δεν επιτρέπει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής. Αν η μπαταρία τους ξεπερνά το 40% σε φόρτιση. Και με την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα να έχει περατωθεί ήδη. Οι κάτοχοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θέλουν να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί, βρίσκονται μπροστά σε μία απρόβλεπτη κατάσταση.

Ηδη έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά, όπου ανυποψίαστοι και ανενημέρωτοι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να μην τους επιτραπεί να ταξιδέψουν. Οι κάτοχοι των ηλεκτρικών διαμαρτύρονται έντονα, γιατί χάνουν τα χρήματά τους και αναστατώνεται όλο το πρόγραμμά τους. Για κάτι στο οποίο, δεν είχαν προειδοποιηθεί ούτε τους είχε ενημερώσει κανένας έγκαιρα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, επικράτησε ένταση μεταξύ των οδηγών και των Λιμενικών, ενώ υπήρξε και περιστατικό όπου απειλήθηκε μήνυση εναντίον του πλοιάρχου. Με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο απόπλους του πλοίου.  Ο ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας), μέλη του οποίου είναι όλες οι μεγάλες ναυτιλιακές, δήλωσε. Πως δεν πρόκειται για εντολή του Υπουργείου αλλά για σύσταση. Την οποία οι περισσότερες εταιρείες δε θα ακολουθήσουν, γιατί δεν υπάρχει λόγος.

Αλλά εκτός από τα ηλεκτρικά και τα Plug-in hybrid των οποίων η φόρτιση δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 40% της χωρητικότητας. Και όσα οχήματα εφοδιάζονται με υγραέριο ή φυσικό αέριο, το ντεπόζιτο δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 50%. Σύμφωνα με το Υπουργείο, τέθηκαν λόγοι ασφάλειας. Γι’ αυτό πάρθηκε και αυτή η απόφαση, η οποία αναμφίβολα προβληματίζει τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων.

Ένα ακόμα στοιχείο που επισημαίνει το Υπουργείο, είναι το βάρος που θα πρέπει να ελέγχει το πλήρωμα. Καθώς το αντίστοιχο των ηλεκτρικών οχημάτων, είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα οχήματα με θερμικό κινητήρα. Παράλληλα, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η φόρτιση εντός του πλοίου.

abb_img