Ένα ακόμη πιο… πράσινο MINI έρχεται στην αγορά

H νέα έκδοση MINI Coοper SE Resolute παρουσιάζει εντυπωσιακά στοιχεία με τη χρήση βιωσιμότερων υλικών ακόμα και στην εμφάνισή του.

Ακούστε το άρθρο

Το ηλεκτρικό MINI Coοper SE αποκτά έναν πιο «πράσινο» χαρακτήρα με εκτεταμένη χρήση βιώσιμων υλικών στην κατασκευή του. Πιο συγκεκριμένα, η MINI παρουσίασε μια ειδική έκδοση του διαχρονικού μοντέλου, όπου απουσιάζει η χρήση χρωμίου, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα βιώσιμο.

Η κυπαρισσί απόχρωση ή αλλιώς Rebel Green είναι αυτή που κυριαρχεί. Η απόχρωση των καθρεπτών και της οροφής είναι σε απόχρωση Pepper White, όπως και το αυθεντικό MINI πριν 60 χρόνια.

Η αποκλειστική επένδυση Resolute Bronze, που αντικαθιστά το χρώμιο καθιστά το MINI Coοper SE όμορφο και συνάμα «οικολογικό» αυτοκίνητο. Το κάτω μέρος του παρμπρίζ, τα λογότυπα της μάρκας και το σήμα του μοντέλου είναι σε απόχρωση Piano Black.

To μοναδικό ίσως χαρακτηριστικό που δεν ταιριάζει στον «καθαρό» χαρακτήρα του είναι οι ασημί και χρυσές λωρίδες στο καπό.

Το κλασικό, αρχικό Mini «εισβάλλει» στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Ο εσωτερικός κόσμος της έκδοσης MINI Coοper SE Resolute

Ένα ακόμη πιο… πράσινο MINI έρχεται στην αγορά

Στα ενδότερα του αυτοκινήτου συναντάμε τα καθίσματα σε σχεδιασμό Light Gold Chechered και Black Pearl. H πάνω επιφάνεια του ταμπλό είναι από ανθρακίτη.

Τα υποβραχιόνια έχουν φωτεινή χρυσή απόχρωση και μαύρη γυαλιστερή. Το τιμόνι είναι από δέρμα Nappa, ενώ στο κάτω μέρος του έχει το λογότυπο της έκδοσης Resolute.

Το εμπρός μέρος της καμπίνας είναι «φιλικό» προς τον οδηγό αναφορικά με τις ηλεκτρικές ευκολίες που επιθυμεί. Διατίθενται το πακέτο MINI Driver Assistance, σύστημα υποβοήθειας στη στάθμευση και heads-up display. Επιπλέον, διαθέτει ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop and Gο. Όσον αφορά την κλασική οθόνη 8,8 ιντσών, μέσω αυτής ελέγχονται οι περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως ραδιόφωνο, εφαρμογές κ.α.

Ένα ακόμη πιο… πράσινο MINI έρχεται στην αγορά

Η έκδοση Resolute δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του ΜΙΝΙ. Το ηλεκτρικό του μοτέρ αποδίδει 181 ίππους. Η μπαταρία χωρητικότητας 32,64 kWh προσφέρει αυτονομία 183 χιλιομέτρων. Άξια αναφοράς είναι η φόρτιση έως 80% σε 40 λεπτά με ταχυφορτιστή επιπέδου 3 DC στα 50 W.

Η παραγωγή του MINI Coοper SE Resolute Edition 2023 θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα τον Μάρτιο του 2022 με αρχική τιμή από 34.110 ευρώ.

abb_img